3D-printere falder voldsomt i pris

Ikke-kategoriseret

Et stigende antal centrale teknologipatenter inden for 3D-printere er i de senere år udløbet. Det betyder, at priserne på 3D-printerne falder, og det kan på sigt medføre et boom i antallet af 3D-printere i private hjem. Det er i hvert fald vurderingen fra ph.d. David Bue Pedersen (DTU), der også er blandt oplægsholderne på Plastindustriens årlige Netværksdag den 14. november.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Det har hidtil været en dyr fornøjelse at investere i en 3D-printer, men det forhold er ved at ændre sig med hastige skridt. Den vurdering fremsætter ph.d. David Pedersen, der er forsker i 3D-print på DTU.

LÆS OGSÅ: 3D-printere indtog Roskilde Festivalen

Årsagen til de faldende priser er, at en række centrale teknologipatenter er ved at udløbe eller allerede er udløbet. Det er blandt andet tilfældet for forfused deposition modeling (FDM), som er en af de mest udbredte teknologier til 3D-print.

– Siden patentet til FDM-teknologien udløb i 2006 har vi set et prisfald på 90 procent for en printer. I dag kan man købe en udmærket hobbyprinter for omkring 300 dollars, fortæller forsker David Bue Pedersen i et interview til Ingeniøren.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Omvæltningen er på vej

David Bue Pedersen, der i øvrigt er blandt oplægsholderne til Plastindustriens Netværksdag den 14. november, fortsætter:

– Selv om det nok ikke bliver min gamle farmor, der som en af de første får en 3D-printer, så er der tale om en omvæltning inden for produktionen, som vi ikke har set, siden starten på den industrielle revolution. Allerede nu har analyser vist, at en simpel 3D-printer hos en amerikansk familie har en tilbagebetalingstid på under et år. Du printer simpelthen selv mange af de ting, du ellers ville have købt.

På Plastindustriens Netværksdag vil David Bue Pedersen netop komme ind på, hvorfor 3D-print er en del af den næste store industrielle revolution. David Bue Pedersens slides fra Netværksdagen vil hurtigst muligt blive offentliggjort her på hjemmesiden.

Via dette link kan du læse det fulde interview med David Bue Pedersen i Ingeniøren.