Arkitektstuderende blev fejret ved en prisoverrækkelse i Plastic Pavilion

Samarbejdet mellem Det Kongelige Akademi og Plastindustrien blev afrundet tirsdag med overrækkelsen af den nye pris for fremtidens arkitekter og designere: ‘Plastic Pavilion Student Awards’. Se billeder her.

Del:

Tirsdag den 4. juli blev fremtidens arkitekter og designere fejret ved overrækkelse af Plastindustriens nye pris for denne gruppe af studerende: Plastic Pavilion Student Awards.

Prisoverrækkelsen var kulminationen af et samarbejdet mellem Plastindustrien og Det Kongelige Akademi, som startede startede i 2022. Samarbejdet gik ud på, at de arkitektstuderende skulle arbejdet med en række udfordringer med plast i byggeriet beskrevet i Plastindustriens katalog ’Plastic Pavilion’, som en del af deres kandidatprogram ‘Strategic Design & Entrepeneurship’.

Gennem forløbet har Plastindustriens sekretariat stået til rådighed med vejledning, feedback og kontakt til relevante medlemmer i branchen.

Ny pris

De tre finalister: Otto Hallstrup & Santiago Rendon (tv), vinder Nicholas Davine (i midten) og Laurits Thingholm (tv.)

Forløbet mundede ud i en række spændende, kreative, innovative projekter fra de godt 40 arkitektstuderende. Ti af projekterne blev indsendt til Plastindustriens konkurrence, og juryen indsnævrede feltet til tre finaleprojekter, før de valgte en vinder, som modtog en vinderpræmie på 20.ooo kroner. De tre finalister præsenterede deres projekter til prisoverrækkelsen.

Konkurrencens deltagere har desuden udstillet deres projekter og løsninger i Plastic Pavilion.

LÆS OGSÅ: Strategi for håndtering af plastaffald vinder Plastic Pavilion Student Awards

Et frugtbart samarbejde

Camilla Hedegaard Møller, leder af kandidatprogrammet Strategic Design and Entrepreneurship på Det Kongelige Akademi, udtaler til Plastforum.dk:

– Konkurrencen skaber en dialog mellem de forskellige parter, og de studerende får en stemme. Jeg bliver faktisk lidt rørt over at høre præsentationerne i dag. Vi står her midt i København, i en åben pavillon, hvor alle kan deltage, og vi byder dem indenfor, vi vil gerne lytte til dem – og de bliver taget alvorligt. Det betyder alverden, når man er i slutningen af sit studie og er klar til at bidrage til samfundet.

Camilla Hedegaard Møller fortæller, at der er ønske om at fortsætte samarbejdet til næste semester:

– Det har været en kæmpe fornøjelse med sådan et samarbejde, der giver de studerende et nærvær i forhold til materialerne, men også at der står professionelle mennesker, der rent faktisk gerne vil lytte til, hvad de unge mennesker har af input.

Billedgalleri