Jens Zangenberg Hansen modtager prestigefyldt pris

Ikke-kategoriseret

Hvert år uddeler Kompositsektionen i Plastindustrien deres Forsknings- og Uddannelsespris til en talentfuld studerende eller forsker. Denne gang er det Jens Zangenberg Hansen fra DTU Vindenergi, der modtager hæderen for hans erhvervsPhD i samarbejde med LM Wind Power A/S.

Del:

Formålet med Kompositsektionens Forsknings- og Uddannelsespriser er at fremme kendskabet og interessen for kompositmaterialer blandt studerende og samtidig styrke samarbejdet med landets uddannelsesinstitutioner.

I år var der indkommet en række meget kvalificerede indstillinger, men det var som nævnt Jens Zangenberg Hansen fra DTU Vindenergi, der løb med sejren.

Et projekt af høj forsknings- og forretningsmæssig værdi

Jens Zangenberg Hansen er blevet indstillet af forskningsspecialist Povl Brøndsted på baggrund af den erhvervsPhD, der er blevet til i samarbejde med LM Wind Power A/S. Projektet fokuserer kort fortalt på fiber-arkitektur og udmattelsesbrud.

Det er Kompositsektionens bestyrelse, der er ansvarlig for at uddele prisen på baggrund af de indkomne indstillinger. Jens Zangenberg Hansen blev tildelt prisen med følgende begrundelse:

”Jens’ projekt omhandlende ’fiber?arkitektur og udmattelsesbrud’ er af enorm høj forskningsværdi af banebrydende karakter, og projektet er allerede nu blevet omtalt i flere anerkendte videnskabelige medier. Endvidere har projektet en meget høj innovativ og anvendelsesmæssig værdi, idet denne forståelse af udmattelsesmekanismerne direkte bliver relateret til de grundlæggende byggesten i kompositmaterialerne, fibre, sizing, resin og ikke mindst laminatarkitekturen og deres indflydelse på kompositlaminaternes ydeevne. Endelig er projektet også kendetegnet ved, at det er lavet i tæt samarbejde med (vindmølle)industrien, hvorfor projektet må siges at yderst relevant og anvendeligt for industrien i et forretningsmæssigt øjemed.”

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Præsentation til årsmødet

Udover hæderen fik Jens Zangenberg Hansen også en præmie i form af en rejse til den førende messe for kompositmaterialer ”JEC Composite show” i Paris 11.-13. marts 2014 inkl. deltagelse i sektionens ”Danskermiddag”.

LÆS MERE: Danskere til kompositmesse i Paris

Derudover er Jens Zangenberg Hansen også inviteret til Kompositsektionens årsmøde den 12. juni på Hindsgavl Slot, hvor han vil præsentere hovedkonklusionerne i ph.d.- projektet for deltagerne i årsmødet.