I går aftes faldt Finansloven 2014 på plads med stemmer fra Venstre og Konservative. Aftalen medfører en fremrykning af nogle markante afgiftslempelser på bl.a. procesenergi og emballage. Peter Skov, direktør i Plastindustrien, er positivt overrasket over, at finansloven endte med at forbedre rammebetingelserne for danske plastvirksomheder.
Partierne bag Finansloven 2014 er enige om at fremrykke en række afgiftslempelser, så de træder i kraft allerede fra årsskiftet frem for i år 2015. Det gælder bl.a. afgiften for brændsler til procesenergi, der fra næste år bliver nedsat fra ca. 9 kr./GJ til fremover at være 4,5 kr./GJ.
Læs mere: |
– Det er meget positivt og ikke mindst overraskende, at Venstre og Konservative har været i stand forhandle fremrykningen af afgiftslempelser hjem. En lavere afgift på brændsler til procesenergi er noget, der gør en konkret forskel på bundlinjen hos den enkelte virksomhed. Beregninger peger på, at nogle af vores medlemsvirksomheder sparer i omegnen af 200-300.000 kroner årligt, når denne afgiftslempelse træder i kraft ved årsskiftet, vurderer Plastindustriens direktør Peter Skov.
Læs mere under annoncen… ###REKLAME###
Emballageafgiften bortfalder også
En anden konsekvens af næste års finanslov er, at afskaffelsen af den vægtbaserede emballageafgift også bliver fremrykket. Plast udgør ca. 70 % af det nuværende provenu, og afskaffelsen af emballageafgiften medfører,at virksomhedernes produktionsrelaterede omkostninger bliver reduceret samtidig med, at de administrative byrder bliver formindsket:
– Emballageafgiften er i dag skyld i et stort administrativt arbejde, både for danske fremstillingsvirksomheder og for importører af emballerede varer. Der er i alt 12 forskellige satser. I en del tilfælde skal emballagerne skilles ad, og de enkelte dele vejes for at kunne beregne afgiften. Derfor er det positivt, at virksomhederne nu slipper for at bøvle med en kompliceret opgørelse af afgiftsgrundlaget, udtaler Peter Skov, direktør i Plastindustrien.
Peter Skov fortsætter:
– Afskaffelsen af emballageafgiften betyder i sagens natur, at det bliver billigere at producere med produkter med plastemballage. I dag er en række vigtige varegrupper inden for fødevareområdet pålagt emballageafgiften, og derfor vil afskaffelsen af emballageafgiften også være en fordel for forbrugerne.
Partierne bag Finansloven 2014 er blevet enige om at fremrykke skatte- og afgiftslempelser for i alt 1.175 millioner kroner.