Nye polykarbonat-folier fra Bayer revolutionerer interaktive skærme i biler

Ikke-kategoriseret

En ny udvikling står til at revolutionere udstyret i fremtidens bilinteriører – tredimensionelle displays med frit designbare og fuldt tilpassede overflader samt et knivskarpt billede. Det er specielle Makrofol® RP polykarbonat-folier fra Bayer MaterialScience, der bliver brugt i disse displays, som giver billedgengivelse i HD-kvalitet. Bayer præsenterer folierne på K 2013-plastmessen i oktober måned.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Tendensen til individuelle løsninger i bilen har fået bilproducenter til at sætte større fokus på køretøjets interiører ud fra ønsket om at skabe et unikt design, som skiller deres produkter ud fra konkurrenternes.

Ud over et individuelt interiør vil bilisterne også gerne have aktuelle og vigtige oplysninger ved et øjekast. Traditionelle skærme på flade sorte overflader er ikke længere så populære – ikke engang i små og mellemstore biler. I dag er folk vand til fladskærms-tv og computerskærme med høj opløsning. Takket være den seneste udvikling i elektronikindustrien, er billederne nu helt skarpe på 3D overflader – selv når du ser video.

– Vores folier muliggør en sublim billedgengivelse i HD-kvalitet. De kan formes ved hjælp af konventionelle folie-forarbejdningsmetoder og giver ingeniører betydelig designfrihed, selv for store komponenter, fortæller Oliver Bruns, leder af Bayers marketingsafdeling for funktionelle folier i Europa, Mellemøsten, Afrika og Latinamerika.

Makrofol® RP-film er ridsefaste og kan med alle former for overflader – fra transparent til sort og fra blank til mat. Den igangværende udvikling består af produkter til touchscreen applikationer, der er modstandsdygtige over for sved, rengøringsmidler og kemikalier, selv når disse kommer i hyppig kontakt med skærmene.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Se folierne på K2013-messen

På Bayer MaterialScience standen A 75 i hal 6 til K2013-messen i oktober, vil de besøgende kunne lære mere om virksomhedens løsninger og produkter på interaktive medieborde. Ved hjælp af bagprojektionsteknologien bliver der skabt en overgangsfri brugergrænseflade og belysning af mediebordene.

Takket være specielle sensorer, reagerer de interaktive skærme på de besøgendes bevægelser, hvilket gør det muligt at udforske indholdet, som præsenteres på en legende måde – helt i tråd med virksomhedens motto for messestanden – “Sharing Dreams, Sharing Value – Be Part Of It.”

Der er et væld af andre lovende muligheder for interaktive skærme med folier fra Bayer MaterialScience. Computer- og elektronikindustrien og mange andre sektorer, der arbejder med optiske skærme, kan også drage fordel af denne teknologi.