Færch Plast er nu sat til salg

Ikke-kategoriseret

Den meget omtalte emballagevirksomhed Færch Plast i Holstebro er efter længere tids spekulationer nu blevet sat til salg. Bestyrelsesformanden for Færch Holding, Niels Kornerup, vurderer, at et salg til en udenlandsk aktør er det mest realistiske udfald. 

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Færch Plast A/S, der er storproducent af emballage til færdigretter, er nu blevet sat til salg af Færch Holding, der ejer virksomheden. Færch Plast beskæftiger over 500 medarbejdere fordelt på fabrikker i Danmark (Holstebro), England og Tjekkiet, og de mange medarbejdere kan altså nu se frem til at få nye ejere.

Niels Kornerup, der er bestyrelsesformand i Færch Holding, udtaler følgende i en pressemeddelelse: 

– Bestyrelsen finder, at det er rettidig omhu, at vi nu afdækker mulighederne for et salg. De bestemmende A-anpartshavere har tidligere forsøgt at skabe et mere samlet aktivt ejerskab, der kunne danne grundlaget for et generationsskifte. Men det har åbenlyst ikke været muligt. Det vil kun blive endnu sværere for 6.-7. generation at holde sammen på familieejerskabet, hvilket vil være uhensigtsmæssigt for ikke bare ejerne og værdierne men også for virksomheden.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Udenlandsk køber er realistisk

Både kommentartorer og bestyrelsesformanden, Niels Kornerup, vurderer, at Færch Plast meget vel ende på udenlandske hænder. Salget kan indbringe aktionærerne 2 milliarder kroner, eller mere.

Færch Plast omsatte sidste år for over 1 milliard kroner, og nåede et årsresultat på 105 millioner kroner.