Skal du uddannes til plastspecialist?

Ikke-kategoriseret

I september 2011 startede det første hold på plastspecialistuddannelsen på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten, og uddannelsen har vist sig at være en stor succes. Til efteråret starter et nyt hold af plastspecialister, og det er nu muligt at tilmelde sig uddannelsen, der er en 1-årig overbygning for plastmagere.

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Plastspecialistuddannelsen er ny uddannelse, der blev etableret for kun to år siden, men allerede sidste år var antallet af tilmeldte blevet næsten fordoblet i forhold til året før. Den succesrige start skal til efteråret følges op af et endnu et hold af uddannelsesparate elever. 

Uddannelsen er en 1-årig overbygning på plastmageruddannelsen, og det næste hold starter på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten til september, så interessede bør allerede nu kontakte uddannelsen for at få tilrettelagt uddannelsesforløbet bedst muligt i samarbejde med både uddannelsesstedet og praktikvirksomheden.

Uddannelsen er løbende blevet justeret og evalueret, og der har ikke været mangel på positive  tilbagemeldinger fra hverken elever eller virksomheder.

LÆS OGSÅ: Hver tredje plastmager bliver plastspecialist

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Ny viden – nye kvalifikationer

Den 1-årige plastspecialistuddannelse fokuserer på at give eleverne en faglig viden og en række redskaber, som eleverne konkret kan bruge ude i plastvirksomhederne – store som små. Bl.a. giver plastspecialistuddannelsen øget indsigt i:

  • Dybere materialeforståelse og materialeafprøvning
  • Kvalitetsstyring og udvikling
  • Konstruktion og udvikling
  • Projektstyring
  • Kommunikation mellem afdelinger, kunder og samarbejdspartnere
  • Produktionsplanlægning
  • Produktionsoptimering – Lean mm.
  • Økonomi og forretningsforståelse

Uddannelsesleder for plastafdelingen på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten Allan B. Rasmussen fortæller, at uddannelsen både styrker eleverne og branchen som helhed:

– De kvalifikationer, som en plastspecialist får, matcher de krav, som branchen i stigende grad stiller til deres medarbejdere. Det handler bl.a. om, at de skal være klædt på til det løbende arbejde med at optimere produktionen og både være i stand til at identificere problemet og komme med et bud på, hvordan det skal løses.

LÆS OGSÅ: Plastspecialister styrker SP Moulding i den globale konkurrence

Tilmelding til uddannelsen kan foretages allerede i dag via dette link.