Kompositsektionen giver pris til DTU-forsker

Ikke-kategoriseret

Kompositsektionens Forsknings- og uddannelsespris går i år til Michael Wenani Nielsen. Han har i sit ph.d projekt på DTU arbejdet med udviklingen af et modelleringsværktøj, som kan forudsige indflydelsen af fremstillingsforløbet på kompositemnet.

Del:

Af miljøchef Helle Fabiansen

Hvert år uddeler Kompositsektionen under Plastindustrien en pris til studerende, der arbejder med kompositmaterialer eller sandwichkonstruktioner. I år går prisen til Michael Wenani Nielsen, hvis arbejde har resulteret i et modelleringsværktøj, som kan bruges i kompositindustrien til at forudsige indflydelsen af fremstillingsforløbet på kompositemnet. Det kan industrien bruge i stedet for den pt. anvendte erfaringsbaserede ”trial & error” tilgang.

Kompositsektionens bestyrelse har i sit valg lagt vægt på projektets relevans for industrien, og at projektet allerede har opnået stor national og international anerkendelse, som understøtter projektets berettigelse og høje niveau. 

 
Læs mere under annoncen… ###REKLAME###
 
Prisen består af deltagelse i den internationale kompositmesse JEC Composite Show i marts i Paris. Michael Wenani Nielsen vil på kompositsektionens årsmøde i juni præsentere projektet for sektionen.

 
Michael arbejder lige nu som postdoc (forsker) på Risø Campus DTU, Institut for Vindenergi, på projektet FIBERLAB, som er støttet af Højteknologifonden. FIBERLAB ser bl.a. på brugen af indstøbte sensorer i kompositter til monitorering af fremstillingsprocessen, kvalitet og tilstand under brug.