Leveres varen i 2012?

Ikke-kategoriseret
Del:

Af  Hans Ulrich, fabrikant, Ulfoss Plastic A/S, Formand for Plastindustrien

Vores nye statsminister signalerer, at hun er fuldt ud klar over, at Danmarks og Europas økonomiske helbred kræver akut behandling. Hun maner til mådehold, varsler nye reformer og skruer forventningerne ned til vores velfærdssamfunds ydeevne. Så langt så godt, for det er en realistisk og nødvendig politik. Men kan hun levere varen i virkelighedens verden, eller bliver det ved retorikken?

Hun er sig også bevidst, at arbejdspladserne fosser ud af Danmark. Derfor vil hun være erhvervsvenlig i sin politik. Også her er spørgsmålet, om hun kan levere varen, eller om det bliver ved snakken. De forhøjede afgifter på el, femdoblingen af NOx-afgiften og den øgede beskatning af generationsskifter er i al fald en helt forkert retning at gå, hvis vi vil fastholde danske arbejdspladser.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

Lad os så for fædrelandets skyld håbe, at regering og folketingets partier nu trækker i arbejdstøjet, og gennemfører tiltag, som gavner virksomhedernes beskæftigelse og overlevelse. Alt andet er ødelæggende for vort velfærdssamfund.

I det tidlige forår har arbejdsmarkedets parter selv muligheden for at medvirke til at standse udflagningen af arbejdspladser. Parterne skal færdigforhandle en ny overenskomst for det danske arbejdsmarked gældende for de kommende år. Vi har i alt for mange år oplevet for store lønstigninger, og det svider nu til os sammen med en ringe lønkonkurrenceevne. Derfor må og skal forhandlingerne slutte med et væsentligt lavere resultat, end vi ser i vore omkringliggende lande. Det er mit indtryk, at vores medarbejdere, og danskere i det hele taget, har set skriften på væggen og ser en reallønsnedgang i øjnene.

Det er aldrig kedeligt, heller ikke i plastbranchen.

Godt nytår!