Plastdagen 2022: Fortiden former fremtiden

Den 19. maj åbner vi dørene til Plastdagen 2022. Med et blik på nogle af branchens mest betydningsfulde pionerer og opfindelser markerer vi foreningens 75-års jubilæum og skuer frem mod den udvikling, branchen går i møde. Se programmet og tilmeld dig her!

Del:

Den 19. maj 2022 er det tid til det årlige højdepunkt i plastbranchen: Plastdagen!

Som noget særligt vil vi med Plastdagen 2022 fejre, at det i år er Plastindustriens 75-års jubilæum og markere syv årtier med nyskabelse og konstante fremskridt i vores branche, som fortsat er i rivende udvikling.

Gennem en række oplæg og indslag vil vi stille skarpt på den store betydning, som plastbranchens virksomheder, produkter og materialer har haft for samfundet de seneste mange generationer. Samtidig vil vi tage bestik af, hvor vi står i dag og kigge ind i den fremtid og udvikling, som venter plastbranchen om hjørnet.

Derfor har Plastindustrien 2022 fået titlen: Fortiden former fremtiden.

DOWNLOAD: Program for Plastdagen 2022

Program

12.30: Generalforsamling forbeholdt Plastindustriens medlemmer. Se dagsorden her.

13.30: Velkommen til Plastdagen  Thomas Drustrup, adm. direktør

13.45: Politiske forventninger og perspektiver på plastbranchen
 Søren Pape (K), medlem af Folketinget og partiformand

Søren Pape Poulsen, tidligere minister og formand for Det Konservative Folkeparti, vil tale om erhvervspolitiske muligheder og udfordringer i en turbulent og sikkerhedspolitisk ustabil tid. Søren Pape vil desuden give sine bud på dansk produktion i en grøn fremtid set fra sin position på Christiansborg.

14.05: Hvordan gearer plastbranchen sig til fremtidens stigende krav til grøn omstilling?
– Helle Vingolf, adm. direktør i RC Plast

Cirkulær økonomi er for alvor kommet på dagsordenen hos genanvendelsesvirksomheden RC Plast, som har en strategisk og aktiv tilgang til arbejdet med grøn omstilling. Senest har RC Plast påbegyndt udviklingen af en ny CO2-beregner, som skal dokumentere kunders CO2-gevinst – bl.a. ved brug af genanvendt plast. Adm. direktør Helle Vingolf give sit bud på, hvordan virksomheder gearer sig til fremtiden, som stiller sigende krav til at tage ansvar for klima og miljø.

14.25: PAUSE

14.55: LEGO gennem generationer – fra den første klods til de nyeste visioner for fremtiden
– Chresten Bruun, Senior Vice President, EMEA Moulding & DUPLO, LEGO Koncernen

Den ikoniske legetøjsvirksomhed LEGO så dagens lys i 1932. Efter nogle års produktion af trælegetøj kom plast på plakaten i 40’erne, og den første legoklods blev introduceret i 1949. Siden har udviklingen ikke stået stille hos den verdensberømte koncern, som flere generationer af unge og ældre i dag har kær. På Plastdagen vil Chresten Bruun tage os med på rejsen fra starten til i dag, hvor fokus på fremtidens materialer, innovation, bæredygtighed og moderne teknologi er en del af LEGO’s DNA.

15.25: 85 år og tre generationer med fremskridt og innovation i den danske plastbranche
Hans Hellstrøm Henningsen, adm. direktør, DBI Plastics A/S

DBI Plastics har gennem 85 år været en pionervirksomhed i den danske plastbranche og står i dag som et glimrende eksempel på, hvordan det med skarpt fokus på udvikling og strategisk innovation er muligt at både fastholde og udvide plastproduktion i Danmark. Adm. direktør Hans Henningsen vil sætte ord på, hvordan DBI Plastics og branchen har udviklet sig, siden hans morfar stiftede Dansk Bakelit Industri i 1937, hvordan historien har været med til at forme den virksomhed, som er i dag, og hvad han forventer af danske plastvirksomheders fremtid.

15.45: Kompositter som en del af løsningen på fremtidens bæredygtige byggeri – Torben Rønlev, adm. direktør i Fiberline Building Profiles A/S

Siden 1979 har virksomheden Fiberline Composites produceret profiler i glasfiberkomposit til blandt andet vindsektoren, vindues- og facadebranchen og byggeindustrien. I slutningen af 2021 tog virksomheden et nyt skridt og etablerede selskabet Fiberline Building Profiles med hovedkontor i Fredericia. Formålet med selskabet er at gøre det nemmere at købe og anvende standardiserede profiler i glasfiber. Adm. direktør Torben Rønlev vil fortælle om rejsen og det strategiske fokus på fremtidens bæredygtige konstruktioner med kompositter.

16:05: PAUSE

16.35: Design Talk – Danske ikoner og fremtidens design i plast

Dansk design har gennem mange årtier været verdensberømt for sin høje kvalitet, smukke æstetik og fremadskuende tilgang. I de seneste 75 år har flere nye klassikere i plast set dagens lys, og i dag er fokus særligt rettet mod cirkulært, bæredygtigt design. Tre kyndige fagfolk vil fra hver sin stol belyse plastens rolle i dansk design – både med historiske briller og med et perspektiv på, hvordan fremtidens design med plast kommer til at udforme sig.

Deltagere vil desuden få indsigt i casen Danmarks Næste Klassiker: Aveny-T Stolen og rejsen fra koncept og prototype til produktionsmoden stol hos Montana Furniture, som allerede i midten af 90’erne begyndte at eksperimentere med genanvendt plast.

17:20: Uddeling af Plastprisen 2022

17:45: Dagens program afsluttes

18:00: Festmiddag for medlemmer på 7. sal

Dagens moderator er journalist og forfatter Mikkel Frey Damgaard.

Praktisk information

Efter to år med restriktioner og begrænsninger ser vi frem til at samles til en hel dag i skønne rammer i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

Dagen afrundes på 7. sal i Industriens Hus, hvor medlemmer inviteres til at deltage i en festlig netværksmiddag med udsigt over Rådhuspladsen.

Bemærk venligst, at parkering i begrænset omfang kan finde sted i P-kælderen under Industriens Hus. I øvrigt kan parkering finde sted hos Q-Park i Nyropsgade 42, 1602 København V.

Tilmelding

Plastdagen er åben for alle interesserede. Den forudgående generalforsamling er dog kun for medlemmer af Plastindustrien.

Deltagelse i generalforsamlingen og Plastdagen er gratis for medlemmer af Plastindustrien.

  • Deltagelse i Plastdagen for ikke-medlemmer: 745, – eks. moms.
  • Deltagelse i Plastdagen inkl. middag (forbeholdt medlemmer): 945 kr. eks. moms.

Tilmeld dig ved at skrive til pd@plast.dk.

Hvornår

Startdato
19. maj 2022
Slutdato
19. maj 2022
Tidspunkt
12:00 - 18:00

Hvor

Sted
Industriens Hus
Adresse
H. C. Andersens Blvd. 18
Postnummer
1553
By
København

Kontaktpersoner

Thomas Drustrup

Tlf.: +45 2949 4608
Mail: td@plast.dk
Thomas Drustrup