Polyurethan Grundkursus

Polyurethan-Grundkursus Foto: Ronni Høirup, 7K Media.

På dette kursus får du en grundlæggende indføring i, hvordan polyurethaner (PUR) fremstilles, hvilken kemi, der ligger til grund herfor, og hvordan forskellige måder at formulere recepterne på fører til dannelse af polyurethaner med vidt forskellige egenskaber og anvendelsesmuligheder.

Del:

Polyurethan Grundkurset, der oprindeligt skulle afholdes hos BRONNUM Consulting Engineer d. 28. og 29. april 2020, udskydes til 27. og 28. oktober for at begrænse smittespreden af  COVID-19.

Grundkurset blev sidst afholdt i november 2019, hvor 16 kursister deltog og flere skrev sig på ventelisten til næste kursusgang.

LÆS OGSÅ: Polyurethan Grundkursus afholdt med succes 

Kursets indhold

På kursuset vil der blive givet en grundlæggende indføring i, hvordan polyurethaner, PUR, fremstilles, hvilken kemi, der ligger til grund herfor, og hvordan forskellige måder at formulere recepterne på fører til dannelse af polyurethaner med vidt forskellige egenskaber og anvendelsesmuligheder.

For at forstå dette vil der i et betydeligt omfang blive undervist i kemien, der ligger bag fremstilling af de forskellige typer af polyurethaner, fra fleksible til stive og fra celleplast over integralskum til helt massive typer.

Kurset omfatter følgende emner:

  • Polyurethanmaterialernes anvendelsesmuligheder
  • De basale råvarer til fremstilling af polyurethanprodukter
  • Hjælpestoffernes indflydelse på produkternes egenskaber
  • Hvordan formuleres polyurethanrecepterne?
  • Teknologier, der anvendes til at producere de endelige produkter
  • Miljømæssige aspekter ved håndtering af diisocyanater og de andre komponenter
  • Kvalitetskontrol og internationale standarder samt CE-mærkning

Lige som det var tilfældet sidste år medvirker der en række eksterne foredragsholdere.

Det er Chris Ungermand fra Huntsman Polyurethanes, Erik Larsen fra Plixxent A/S, Ralf Godbye fra Nortec-Cannon A/S, Annemette Undén, annemette@unden.dk og Jeannette Sund fra Chem-Trend.

Hvem vil have gavn af dette kursus?

Kurset retter sig mod personer, der allerede har en basal forståelse af fremstillingen af forskellige polyurethantyper, f.eks. nye ingeniører og teknikere i branchen.

Endvidere vil kurset fungere som en god overbygning for dem, der allerede har stor erfaring med andre plastmaterialer og andre polymere materialer og den kemi, der ligger til grund herfor.

Under forudsætning af at medarbejderen har en vis teknisk baggrund og forståelse, vil kurset også give god mening for kvalitetsmedarbejdere, HSE-medarbejdere og ledere og specialister inden for salg, marketing og indkøb og medarbejdere i andre roller, hvor viden om polyurethanmaterialer og forarbejdningsteknologier ville styrke kommunikationen med kollegaer, leverandører og kunder.

Praktisk information og tilmelding

Kurset finder sted i Videnpark Trekantområdet, Vesterballevej 5, 7000 Fredericia, hvor der er enestående kursusfaciliteter.

Tidspunkterne for kurset er d. 27. oktober kl. 09:00 til 16:00 og d. 28. oktober kl. 08:30 til 15:30. Kursets endelige program fremsendes senest syv dage før kursusstart.

Deltagergebyret er 5.800 kr. + moms, som inkluderer et kompendium med kopier af alle præsentationer samt frokost, forfriskninger, kaffe og te på begge kursusdage.

Hotelovernatning er ikke inkluderet i gebyret.

Yderligere information og tilmelding findes her: Bronnum.org

Hvornår

Startdato
27. oktober 2020
Slutdato
28. oktober 2020
Tidspunkt
9:00 - 16:00

Hvor

Sted
Videnpark Trekantområdet
Adresse
Vesterballevej 5
Postnummer
7000
By
Fredericia

Kontaktpersoner

Rasmus Grusgaard

Tlf.: +45 2689 3028
Mail: rg@plast.dk
Rasmus Grusgaard