Polyurethan Grundkursus afholdt med succes

16 personer deltog i Polyurethan Grundkursus i Videnparken den 19. og 20. november 2019. Foto: Ronni Høirup, 7K Media.

Polyurethan Grundkurset blev afviklet i Videnparken i slutningen af november. Der var stor interesse for at deltage, og de personer, som ikke fik plads, er kommet på en venteliste til endnu et kursus, der bliver afholdt i det nye år.

Del:

I alt 16 personer deltog i Polyurethan Grundkursus i Vidensparken i Fredericia den 19. og 20. november 2019 hos BRONNUM Consulting Engineer. Flere havde tilmeldt sig, og der er oprettet en venteliste til endnu et Polyurethan Grundkursus, der bliver afholdt i det nye år.

På kurset blev der givet der en grundlæggende indføring i, hvordan polyurethaner, PUR, fremstilles, hvilken kemi, der ligger til grund herfor, og hvordan forskellige måder at formulere recepterne på fører til dannelse af polyurethaner med vidt forskellige egenskaber og anvendelsesmuligheder.

Tak til oplægsholdere

De eksterne oplægsholdere bidrog til, at kurset blev spændende og lærerigt, fortæller Consulting Engineer M.IDA, Thomas Bronnum, som stod for at planlægge og afvikle kurset.

Kursets oplægsholdere var Chris Ungermand, Huntsman Polyurethanes, Ralf Godbey, Nortec-Cannon A/S, Erik Larsen, Plixxent A/S og Dieter Müller, Hennecke GmbH– samt Annemette Undén, Medlem af Advisory Board i Sustainor, der stod for oplæg til og facilitering af gruppearbejdet om cirkulær økonomi.

– Tak til alle involverede i at få afviklet arrangementet i fin stil – og ikke mindst tak til alle deltagerne for aktiv og positiv medvirken og den store spørgelyst, udtaler Thomas Bronnum, Consulting Engineer M.IDA.

 

Kurset omfattede følgende emner

  • Polyurethanmaterialernes anvendelsesmuligheder
  • De basale råvarer til fremstilling af polyurethanprodukter
  • Hjælpestoffernes indflydelse på produkternes egenskaber
  • Hvordan formuleres polyurethanrecepterne?
  • Teknologier, der anvendes til at producere de endelige produkter
  • Miljømæssige aspekter ved håndtering af diisocyanater og de andre komponenter
  • Kvalitetskontrol og internationale standarder samt CE-mærkning

Datoerne for det næste Polyurethan Grundkursus, som afvikles i 2020, er endnu ikke lagt fast.