Konference: Klimadata & Plast – navigér i den komplekse miljødata-jungle

Branchefolk var samlet til udsolgt LCA-konference i efteråret 2023

Plastindustrien inviterer til klimakonference i Nyborg d. 7. november. Denne konference følger op på det forrige års udsolgte arrangement om det samme emne og byder på et interessant program.

Del:

Artiklen er bragt i Magasinet Plast – nr. 31 – 27. september 2024

Tilmeld dig konferencen her.

I brancheforeningen Plastindustrien er man nu klar til at løfte sløret for første del af programmet til konferencen ’Klimadata & Plast – navigér den komplekse miljødata jungle’. På dagen får du en indflyvning til nuværende og kommende lovgivning på området, viden om krav til klimaaftryk og ikke mindst en masse cases fra plastbranchens arbejde med klimadata. Dertil bliver der gode muligheder for at netværke med folk fra branchen. Det fortæller Anders Kildegaard Knudsen, seniorkonsulent for miljø og klima i Plastindustrien.

– Konferencen er en opfølgning på sidste års udsolgte event med samme emne. Vi har brugt de mange gode input fra sidst til at skabe endnu en aktuel konference med fokus på klimadata og plast. I år går vi i dybden med den lovgivning, der danner ramme om produktionsvirksomheder de kommende år, siger han.

– Virksomheder skal i stigende grad kunne dokumentere deres produkters indvirkning på miljøet -data som i sidste ende kan bruges til at producere bedre og mere klimavenlige produkter, lyder det fra Anders Kildegaard Knudsen.

Eksperter giver råd til navigation i klimadata

Formiddagen byder på en række spændende indlæg, hvor blandt andet Christian Poll, ekspert i bæredygtighed hos DTU og Forbrugerombudsmanden, vil dykke ned i EU’s ‘Green Claims’ Directive, som er designet til at bekæmpe greenwashing ved at kræve LCA’er for dokumentation af miljømæssige fordele. Han vil udforske, hvilke metoder til klimaberegninger, der vil blive gældende og hvilke krav, der er på vej.

Repræsentanter fra Miljøministeriet vil præsentere ESPR-forordningen, der indfører nye krav til udvalgte produktgrupper samt et digitalt produktpas, og de vil diskutere, hvad dette vil indebære, og hvordan tidsrammen for implementeringen kommer til at se ud.

Chefkonsulent, Alexandra Katkjær fra NIRAS vil fortælle om forskellene på forskellige typer af miljømæssige fodaftryk, såsom PEF, EPD og PCF, og hvordan de anvendes i praksis. Jakob Aaen fra Målbar vil præsentere mulighederne ved produktscreeninger og Målbars værktøj, som nu omfatter integrationer med ERP/PIM-systemer og muligheden for at screene hele sortimenter i stedet for blot enkelte produkter.

Cases fra plastbranchen og netværk

– Konferencens anden del giver stafetten videre til medlemmerne, hvilket der altid er stor efterspørgsel på. Her skal vi især høre om erfaringerne med at skaffe klimadata på produktniveau, hvordan man finder de rette data og ikke mindst, hvordan man kan formidle dette til kunderne, siger Anders Kildegaard Knudsen.

I eftermiddagssessionen vil Louise Vincentia Aagaard Jensen fra Letbek dele erfaringer, tiltag og udfordringer med anvendelse af klimadata i praksis, især i forhold til klimaregnskab, carbon footprint-screeninger og ESG-rapportering.

Ib Jensen, CFO hos Bogense Plast, og Kai Ettrup, Solution Architect og Partner hos CogniTech, vil præsentere deres samarbejde om et fleksibelt system til CO2-rapportering. Systemet dækker både Scope 1-, 2- og 3-udledninger og leverer detaljerede analyser af CO2-aftrykket både på virksomheds- og produktniveau, samt hvordan disse data relaterer til økonomiske nøgletal.

Der er forbehold for ændringer til konferencens program, så du kan med fordel holde dig opdateret på Plastindustriens hjemmeside og samtidig tilmelde dig konferencen via QR-koden.

Vi håber at se en masse medlemmer på konferencen, der kan tage brugbare værktøjer med tilbage til virksomhederne til det videre arbejde med klimadata.