Uddannelsesnetværket besøgte SAXE Group i Randers

Netværksmedlemmerne fik en rundtur blandt SAXE Groups avancerede robot- og polyurethanteknologi. Her ses dele under produktion til en verdensledende dansk kundes faciliteter i USA.

Onsdag d. 18. september var Plastindustriens Uddannelsesnetværk inviteret til SAXE Group i Randers. Her fik deltagerne et eksklusivt indblik i SAXE Groups avancerede maskin- og robotteknologi, der bruges af mange plastvirksomheder.

Del:

Plastindustrien afholdt d. 18. september møde i Uddannelsesnetværket hos SAXE Group i Randers, hvor deltagerne fik et dybt indblik i den avancerede maskinteknologi, som SAXE Group bygger og sælger til plastproducerende virksomheder.

Virksomhedens kunder tæller medicoproducenter og fødevareemballage virksomheder, der alle stiller krav til høj kvalitet og lav cyklustid.

Under en spændende rundvisning blev netværksmedlemmerne introduceret til SAXE’s robotteknologi og – som en af de få virksomheder i landet – også polyurethan teknologi. Noget af dette ses på billedet og er til en verdensledende dansk kundes produktion i USA.

Netværket er et unikt forum, hvor plastvirksomheder og uddannelsesinstitutioner mødes. Skoler som Den Jyske Håndværkerskole, Techcollege, AMU Syd og Skive College deltager sammen med Industriens Uddannelser. Her drøfter de faglærte uddannelser i plastindustrien og de nødvendige kompetencer.

Det giver både skoler og virksomheder mulighed for uformel sparring og videndeling om de kompetencer, branchen har brug for, samtidig med at virksomhedsbesøgene inspirerer alle til at tænke nyt og viser hvilke teknologier industriens medarbejdere skal forholde sig til.

Netværksmøderne afholdes halvårligt, og næste gang mødes gruppen på Sjælland i marts 2025.

Virksomheder, der ønsker at deltage, kan komme på mailinglisten ved at kontakte Louis Burnett Borggaard på lbb@plast.dk.