RadiSurf ApS indgår salgs- og investeringsaftale for trecifret millionbeløb

Founder og CEO i RadiSurf, Mikkel Kongsfelt og resten af teamet i RadiSurf
Founder og CEO i RadiSurf, Mikkel Kongsfelt (tv.) ses med resten af teamet i RadiSurf.

Kapitalfonden KCK Ltd. investerer over 100 millioner kr. i den danske nanotech virksomhed RadiSurf Aps: Ambitionen er at skalere teknologien udviklet hos RadiSurf og implementere den i betydningsfulde materialer og overfladeløsninger med anvendelse på tværs af de største industrier.

Del:

Den aarhusianske nanoteknologi-startup, RadiSurf ApS, og kapitalfonden KCK Ltd., bekræfter overtagelsen af RadiSurf, for en samlet investering på over 100 millioner kr.

Aftalen involverer en overtagelse af ejerskabet af RadiSurf men også store strategiske vækstinvesteringer i virksomheden.

Investeringerne vil bidrage til at videreudvikle RadiSurf til en ledende leverandør af avancerede nanobaserede overfladeprocesser til de største globale industrier, fx medicinsk udstyr, bilindustrien, elektronik, vedvarende energi og energilagring.

Founder og CEO i RadiSurf, Mikkel Kongsfelt, uddyber:

– Vi taler om en omfattende aftale, som for os som en innovativ startup dækker vores behov, både på kortere og længere sigt. Vi fortsætter som en uafhængig virksomhed under RadiSurf brandet, men med adgang til langt større ressourcer og markeder gennem KCK, vil vi nu være i stand til at accelerere den fremtidige vækst.

Han fortsætter:

– Udover kapital, inkluderer disse ressourcer også adgang til en enorm pulje af kompetencer, erfarne ledere, produktionskapacitet og salgsnetværk. Vi ser i særlig grad frem til at samarbejde med de mere end 40 høj-innovative virksomheder der ligger i KCK’s virksomhedsportefølje.

KCK investerer i banebrydende og avancerede teknologier

KCK har igennem årene med stor succes overtaget og investeret i innovative virksomheder. Fokus har været at støtte banebrydende og avancerede teknologier med langsigtet kapital.

Managing Director af KCKs Industrial and Emerging Technology investment group, Ramakanth Alapati, er begejstret over at tilføje RadiSurf til porteføljen, han fortæller:

– Overflademodificeringer og de betydningsfulde materialer det kan skabe, er vigtige acceleratorer for udvikling og fremgang indenfor vigtige sektorer såsom bilindustri, biotek, halvledere and vedvarende energi.

RadiSurf ser frem til opskalering

RadiSurfs teknologi er baseret på nano-coatings af polymerbørster, som er korte plastikkæder, tæt forankret på overfladen af en række forskellige materialer. Teknologien har et enormt industrielt potentiale som ikke tidligere har kunnet opnås og blevet skaleret udenfor universiteternes udviklingslaboratorier.

– I RadiSurf har vi knækket koden for at lave disse coatings i processer, som kan gå direkte ind i industrielle produktionslinjer, noget der virkede umulig for kun få år siden, fortæller Mikkel Kongsfeldt og fortsætter:

– Med finansieringen vil vi lige her i Risskov nu bygge verdens første fabrik til at producere komponenterne til at lave polymerbørster, klar til global distribution.

Investeringen vil facilitere stærk vækst i både produktion og rekruttering i Aarhus. Mikkel uddyber:

– I de kommende år vil vi ansætte en lang række specialister til at støtte vores vækst; produktionsteknikere, ingeniører, laboranter, udviklere, markedsspecialister og sælgere.

RadiSurf skal servicere et globalt marked fra Aarhus

RadiSurf har ført teknologien fra udviklingslaboratorierne til det globale marked med omkring 30 kunder fordelt i 17 forskellige lande. Det er dette fundament KCK vil bygge videre på:

– Vi glæder os til at videreføre det koncept Mikkel og hans team har udviklet på Aarhus Universitet og til at støtte den videre innovation og markedspenetration af RadiSurfs materialeløsninger, konkluderer Ramakanth Alapati.

Selvom fokus bliver at opbygge global tilstedeværelse for at servicere de største geografiske markeder, vil hovedkontoret for teknologien forblive i Aarhus.

Her forventes det at der vil udvikle sig et verdensledende specialist- og kompetencemiljø for polymerbørster og avancerede overfladeprocesser. Det vil blive opbygget omkring et tæt samarbejde mellem RadiSurf og lokale aktører, så som Aarhus Universitet, hvorfra både teknologien og RadiSurf i sin tid udsprang.