LEGO indvier nyt hovedsæde i Billund

Kreativitet og leg har fyldt meget i udformningen af LEGO Groups nye hovedsæde i Billund. Udefra er det ikke svært at se, at arkitekterne har fået lov til at lege, da der på taget er placeret to gigantiske gule LEGO klodser. Det nye hovedsæde skal danne rammerne for mere end 2000 kreative og innovative medarbejdere.

Del:

Efter fire års planlægning og byggeri kunne LEGO Group d. 28. oktober 2019 åbne første del af virksomhedens nye hovedsæde i Billund. Det er de første to af otte bygninger i det nye hovedsæde, som blev indviet, og her vil 500 LEGO-ansatte have deres daglige gang.

Administrerende direktør i LEGO, Niels B. Christiansen fortæller, at det nye hovedsæde ud over at skabe de bedste rammer for medarbejderne også skal hjælpe med at tiltrække ansatte fra udlandet.

Derfor har virksomhedens medarbejdere også haft indflydelse på indretningen af det nye hovedsæde, hvilket betyder, at der ikke er faste pladser, men at man kan sætte sig sammen med kollegaer, alt efter hvilken opgave man er i gang med.

– LEGO lever af kreativitet. Det vigtigste for os er, at vi kan blive ved med at være kreative og innovative, siger Niels B. Christiansen.

Han fortsætter:

– Vi har forsøgt at tænkte det ind i indretningen af bygningen. Det skal være et miljø, hvor det er let at komme ind og falde til, og hvor vi gerne vil undgå, at folk sidder i siloer, eller at der er skotter mellem afdelingerne.

Fokus på bæredygtighed

Bæredygtighed er en af LEGO’s kerneprincipper, hvilket også indgår i designet af det nye hovedsæde. Virksomheden har installeret 4150 solcellepaneler, der tilsammen producerer mere end 1 million kWh, hvilket udgør omtrent halvdelen af det nye hovedsædes energiforbrug.

Endvidere har de nye bygninger grønne tage, der opsamler regnvand og CO2. Det indsamlede regnvand vil bl.a. anvendes til at irrigere hovedsædets grønne områder.

Indvendigt har bæredygtighed også fyldt en del i designet, hvilket blandt andet ses i valget af en bestemt type gipsfiberplader, som er stærkere end normale gipsplader. Det resulterer i et reduceret behov for stålrammer, hvilket alt i alt sparer 22 tons stål og 650 tons CO2 emissioner.

Hovedsædet er designet af C.F. Møller Architects og når det er færdigt i 2021, vil det kunne huse mere end 2000 medarbejdere fordelt på et areal på 54.000 kvadratmeter.