Netværksdagen 2019 – lukket for tilmelding
Mere end 150 repræsentanter fra den danske plastbranche har tilmeldt sig Netværksdagen 2019 på Hindgavl Slot i Middelfart. Programmet har både fokus på miljø, innovation, uddannelse og kommunikation. Sidste tilmeldingsfrist er den 22. november.
Vi glæder os til at se dig torsdag den 28. november til Plastindustriens årlige Netværksdag på det skønne Hindsgavl Slot ved Middelfart.
I første halvdel af det faglige program vil du få inspirerende oplæg i den store sal, mens vi i anden halvdel prøver et nyt format:
– Vi har i år valgt at ryste posen og ændre formatet af Netværksdagen en smule. Arrangementet bliver delt op i to, hvor den første del i lighed med sidste år byder på et par spændende oplæg i den store sal. Efter pausen bryder vi ud i en række mindre sessioner med korte oplæg, og formen lægger op til netværk og dialog mellem deltagerne om udvalgte emner, fortæller miljøkonsulent Anders Kildegaard Knudsen, der også er tovholder på arrangementet.
Udover det faglige indhold giver Netværksdagen naturligvis også rig mulighed for at styrke relationerne til dine kolleger i branchen.
Program:
9.00 – Årsmøde i Sprøjtestøbesektionen – Tranesalen
10.00 – Årsmøde i Råvaresektionen – Adelersalen
12.00 – Frokost og registrering – Tranesalen
13.00 – Velkommen til Netværksdagen 2019
Adm. direktør i Plastindustrien Thomas Drustrup byder velkommen til arrangementet.
13.15 – Fremtidens cirkulære plastemballage
Designguiden for ”Genbrug og genanvendelse af plastemballager til de private forbrugere” bliver i dette efterår opdateret. Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien. præsenterer arbejdets konklusioner, herunder hvilke aktører, der har bidraget og hvilke ønsker, der er for fremtidens sortering af plast fra husholdningerne.
13.45 – Skab mening og resultater med FN´s Verdensmål
Med utallige bøger og udgivelser inden for emner som organisation, ledelse og samfundsforhold samt den for emnet relevante ”Bæredygtig Global Udvikling – FN´s 17 verdensmål i et dansk perspektiv” er professor Steen Hildebrandt en af de absolut toneangivende og dagsordenssættende stemmer på området.
14.30 – Paneldebat: Kunsten at handle rationelt i en ophedet plastdebat
Deltagere: Mathias Hvam (COOP), Sofie Kastbjerg (Teknologisk Institut), Louise Hundebøll Krath Andersen (Sky-Light A/S) og Malene Møhl (WWF).
Bølgerne går ofte højt i debatten om plast, og det kræver både viden, holdning og handling at agere og træffe ’det rette valg’ i forhold til både miljø, klima, madspild og forbrugerne. Vores fire paneldeltagere vil stille skarpt på dette paradoks og de dilemmaer, som et valg oftest medfører. Moderator er Lars Hall Bæk Farsøe, kommunikationschef i Plastindustrien.
15.00 – PAUSE og netværk
15.30 – Dialog- og netværkssessioner part 1
Spor 1: Hils på det nye Nationale Plastikcenter – Tranesalen
Det Nationale Plastikcenter er netop blevet etableret som et samlingspunkt for den danske plastikindsats. Formålet er blandt andet at opbygge og formidle viden om plast til borgere og virksomheder samt at kortlægge muligheder og barrierer for genbrug og genanvendelse af plast. Men hvad får det af betydning for danske plastvirksomheder – og hvordan kan branchen bidrage med viden og erfaringer?
Tovholdere: Nanna Nørholm, funktionsleder i Miljøstyrelsen og Anders K. Knudsen, miljøkonsulent i Plastindustrien
Spor 2: Mød Plastindustriens uddannelsesambassadører – hvordan gør plastvirksomheder sig attraktive? – Mælkevejen
Alle brancher bejler til de unge og sammenlagt med den offentlige til tider negative omtale af plast. Derfor kan det være nødvendigt for plastvirksomheder at være proaktive for at tiltrække arbejdskraft. Mød derfor Plastindustriens ambassadører fra vores to kampagner ”Bliv Plastmager” og ”Plastic Engineering Denmark”, og hør hvad de mener, er vigtigt for at tiltrække unge til plastbranchen.
Tovholder: Jo Dietrich, uddannelseskonsulent i Plastindustrien
Spor 3: Projektstøtte for milliarder. Sådan får din virksomhed del i dem! – Adelersalen
Innovationsfonden, Industriens Fond, MUDP, Horizon 2020 og Eurostars er blot nogle af de danske og internationale fonds- og tilskudsmidler, der årligt hjælper utallige projekter fra danske SMV’er på vej. Hvordan kommer man i betragtning til at modtage støtte eller deltage i denne type projektarbejde, og hvad får man ud af det? Det er nogle af de spørgsmål vi søger svar på under denne workshop, der byder på caseindlæg fra virksomheder om emnet og repræsentanter fra fonde og rådgivere.
Tovholder: Rasmus Grusgaard, innovationskonsulent i Plastindustrien
16.15 – PAUSE og netværk
16.45 – Dialog- og netværkssessioner part 2
Spor 1: Fra engangsplast til producentansvar – Tranesalen
For knap et år siden blev regeringens plasthandlingsplan “Plastik uden spild” lanceret. Væsentlige elementer i planen er implementeringen af engangsplastdirektivet og etablering af producentansvar på emballager, som EU har vedtaget. Kom og bliv klogere på status for arbejdet med at implementere direktiverne og få en drøftelse af hvilken indflydelse det kan få for danske virksomheder.
Tovholdere: Helle Antvorskov, AC-tekniker i Miljøstyrelsen og Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien
Spor 2: I kølvandet på K-messen – Adelersalen
En måned før Netværksdag blev plastens svar på Olympiaden afholdt – nemlig K-messen – der hvert tredje år samler en kvart million besøgende i Düsseldorf. På Netværksdagen benytter vi lejligheden til at drøfte teknik, teknologitrends og årets messehighlights. Så hvis du gik glip af K2019, ønsker svar på spørgsmål eller blot har lyst til at tale plastteknologi med andre plastnørder, skal du dukke op på denne workshop, hvor repræsentanter fra branchen deler deres iagttagelser og nyheder.
Tovholder: Rasmus Grusgaard, innovationskonsulent i Plastindustrien
Spor 3: Sådan kan din virksomhed forbedre plastens image – Mælkevejen
Plastens image er som aldrig før under pres, så der er brug for alle gode kræfter for at nuancere debatten. I den forbindelse gør det en stor forskel, hvis den enkelte plastvirksomhed bidrager, men hvordan gør man det bedst i praksis? Bliv inspireret af et spændende caseoplæg fra Mette Fuglsang, kommunikations- og HR chef i BEWi Synbra og deltag i vores mini-workshop, der skal bringe en masse gode forslag på banen. Vi samler resultaterne til et konkret idékatalog, der efterfølgende bliver delt med deltagerne.
Tovholdere: Lars Hall Bæk Farsøe og Christine Hoeg Hanson hhv. kommunikationschef og kommunikationskonsulent i Plastindustrien
17.30 – Afrunding på dagens faglige program/baren åbner – Restaurant Louise
18.30 – Middag
Når du er tilmeldt, så vil du blive kontaktet direkte med henblik på at vælge dine 1. og 2. prioriteter i forhold til de forskellige spor. Vi vil efter bedste evne forsøge at opfylde dine ønsker.
Før Netværksdagen udsender vi en oversigt, hvor du kan se, hvilke spor du er blevet tildelt.
Det praktiske:
Priser for deltagelse ser ud som følger:
- Netværksdag: 795,-
- Netværksdag inkl. middag: 1.295,-
- Pris for studerende: 300 kr. ex moms
- Pris for studerende inkl. middag: 550 kr. ex moms
Frist for at annullere tilmelding: 22. november kl. 16.00. Såfremt du melder afbud til arrangementet efter dette tidspunkt vil du stadigvæk modtage en faktura.
Der er forhåndsbestilt et antal værelser på Hindsgavl Slot, som kun kan bookes ved direkte kontakt til hotellet.