Mindeord for Knud Erik Byrial Jakobsen

Tidligere adm. direktør i RIAS blandt meget andet – Knud Erik Byrial Jakobsen – er gået bort. Han blev 88 år. Fleming Grunnet fra Inter Primo skriver mindeord.

Del:

Af Fleming Grunnet, bestyrelsesformand, Inter Primo. 

Forhenværende direktør, ridder af Dannebrog og en af plastbranchens helt store personligheder, Knud Erik Byrial Jakobsen, er gået bort, 88 år.

Knud Erik Byrial Jakobsen har levet et yderst aktivt liv bl.a. som mangeårig direktør i RIAS i Roskilde. Han stiftede virksomheden i 1959, der med ham som administrerende direktør og hovedaktionær udviklede sig til en af Nordens førende leverandører af plasthalvfabrikata. Han solgte i midten af 1980’erne den bestemmende aktieandel i RIAS til den finske Amer-koncern.

Knud Erik Byrial Jakobsen har spillet en vigtig rolle i Plastindustriens historie. Han var således formand for det, der dengang hed Plast-Sammenslutningen, og primus motor bag fusionen med Plastindustriens Arbejdsgiverforening til det, der i dag er Plastindustrien i Danmark – de danske plastvirksomheders brancheforening. Han medvirkede også til at indstifte Plastprisen – prisen, der hvert år gives til ekstraordinær indsats i den danske plastbranche.

Parallelt hermed har Knud Erik Byrial Jakobsen også varetaget en lang række andre betydningsfulde hverv. Han har været medlem af Industrirådets hovedbestyrelse samt præsident for den europæiske plastsammenslutning EUTRA-PLAST. Op gennem 1980’erne var han endvidere medlem af en række bestyrelser i bl.a. Tjæreborg, Sterling og Fritidsresor AB og KWH i Finland, ligesom han i 1989 var med til at stifte Forskerparken CAT (Center for Avanceret Teknologi) ved Roskilde, hvor han var bestyrelsesformand frem til 2000.

Knud Erik Byrial Jakobsen blev bisat onsdag den 12. december kl. 13 i Allerslev Kirke.