Maria i erhvervspraktik hos Plastindustrien: En spændende uge

Maria Cederbye afslutter fredag i uge 40 en uges praktik hos Plastindustriens sekretariat. Til dagligt går hun i 9. klasse på Trørødskolen i Vedbæk.

Som led i sin 9. klasses praktik valgte Maria Cederbye fra Vedbæk at tilbringe en uge hos Plastindustriens sekretariat i Industriens Hus. Hun fortæller, at det har været lærerigt – specielt når det kommer til hendes kendskab til plast.

Del:

Maria Cederbye går til dagligt i 9. klasse på Trørødskolen i Vedbæk. Her består hverdagen typisk af ligninger, danske stile og fysikforsøg. Lektierne har dog været sat på pause den seneste uges tid, hvor hun og hendes klassekammerater har været i erhvervspraktik.

Efter nogle tilfældigheder besluttede Maria at tage sin praktik på Plastindustriens sekretariat, der er en brancheforening for de danske plastvirksomheder, og som holder til i Industriens Hus på Rådhuspladsen. Om valget af praktiksted fortæller Maria:

– Jeg fik det tilbudt af Charlotte Olesen, som arbejder i Monofiber. Hun er en god ven af min familie og sagde, at det kunne være et spændende og lærerigt sted at tage hen, siger Maria og fortsætter:

– Jeg havde faktisk ikke rigtigt hørt om Plastindustrien før, men da hun fortalte, hvad de lavede, lød det rigtig spændende.

Spændende arbejdsopgaver

Inden ugen i praktik var Maria spændt på, hvad arbejdet hos Plastindustriens sekretariat helt præcist gik ud på.

Hun var nemlig mest interesseret i at prøve kræfter med kontorarbejde, og det har der været rig mulighed for at afprøve henover ugen. Efter en uges praktik fortæller hun, at de forskellige arbejdsopgaver har været spændende:

– Jeg var måske lidt spændt i starten, for jeg var i tvivl om, hvad man laver i et sekretariat i en brancheforening som Plastindustrien, men det har været rigtigt sjovt at prøve at løse de mange forskellige slags opgaver.

Opgaverne, jeg har fået, har været spændende og nemme at gå til, og jeg har helt sikkert lært en masse nye ting om plastik.

Maria Cederbye, 9. klasseselev på Trørødsskolen i Vedbæk

Mange forskellige slags opgaver

I løbet af ugen har Maria mødt medarbejderne på sekretariatet, som hver især laver forskellige ting – fra miljø og uddannelse til kommunikation og videobehandling. Hun føler, at hun i ugens løb er kommet godt rundt om det hele.

– Jeg mødte op mandag morgen, hvor jeg fik lov til at sidde med ved morgenmødet. Vi fik rundstykker, og jeg hilste på dem alle sammen. Her snakkede de om forskellige vigtige emner, fx miljø. Det lød meget professionelt, men jeg synes, at det var hyggeligt at overvære, siger Maria om den første dag og fortæller videre:

– Så blev jeg vist rundt i hele Industriens Hus af direktøren Thomas (Drustrup, red.), og derefter fik jeg lov til at hjælpe Christina (Busk, red.) med at researche på nogle opgaver til Kompositsektionen. Tirsdag var jeg så med ude og optage video med PVC-Rådet.

– Ellers har jeg fået lov til at arbejde med kampagnen blivplastmager.dk, hvor jeg kom med mine egne forslag til, hvordan man tiltrækker de unge til plastuddannelserne, og i dag har jeg set, hvad man laver i kommunikationsafdelingen bl.a. ved at skrive denne pressemeddelelse.

Vil gerne videre i erhvervslivet

I det hele taget har det været en uge, mættet med indtryk og ny viden, fortæller Maria. Hun glæder sig dog også til at komme hjem og bearbejde de mange indtryk.

Maria tager til sommer folkeskolens afgangseksamen. Hun ved endnu ikke helt præcis, hvad fremtiden byder hende, men hendes plan lige nu er at læse videre på handelsgymnasiet, HHX.

– Til sommer bliver jeg færdig med folkeskolen, og så tror jeg, at jeg starter på handelsskolen efter ferien, siger Maria.

Selvom hun ikke er sikker på, hvor det hele skal ende, så kunne hun godt se sig selv få en fremtid inden for handelsverdenen. Og her virker HHX som det rigtige valg, siger hun.

– Jeg synes, at handelsskolen lyder som det rigtige for mig. Sådan nogle ting som handel, business og marketing lyder rigtig spændende, og så kan man kombinere det med forskellige sprog. Det kan jeg rigtig godt lide.

Maria har sidste arbejdsdag hos Plastindustriens sekretariat fredag. Fra Plastindustrien skal der lyde et stort tak til Maria for at tage åbent imod de alle udfordringerne, vi har givet hende i ugens løb.

Vi ønsker Maria alt held og lykke i fremtiden.