Klimaklar Plastindustri kom godt fra start

Plastindustriens særforløb Klimaklar Plastindustri holdt det første møde på den 25. september på Knudhule Badehotel. De 20 deltagere fik værdifuld viden og konkrete værktøjer til at lave deres eget CO2-regnskab med udgangspunkt i DI’s program Klimaklar Produktionsvirksomhed.

Del:

Programmet løber over de næste 12 uger med en blanding af online læring, konsulenthjælp og sparring virksomhederne imellem. Forløbet ventes gentaget i 2025, hvis der er lignende efterspørgsel.

20 deltagere fordelt på 13 medlemsvirksomheder var mødt op til første møde i særforløbet Klimaklar Plastindustri. Særforløbet er en udvidet version af det gratis onlineforløb; Klimaklar Produktionsvirksomhed og bygger oven på dette ved at lave et fælles forløb, hvor plastvirksomheder kan sparre med hinanden mod det fælles mål; at etablere et validt klimaregnskab.

På mødet fik deltagerne en introduktion til ’det brede bæredygtighedslandskab’; hvad betyder det, hvad venter der i fremtiden af ESG-krav samt klimaregnskab som en ’license to operate’. Dertil blev deltagerne klædt på til at tage de første skridt til at etablere et klimaregnskab, herunder indsamling af data, fordeling af udledning på hhv. scope 1, 2 og 3 og ikke mindst, hvordan man som virksomhed begrænser sig i sin indsamling og rapportering.

Over de næste 12 uger venter en del hjemmearbejde via den online platform samt flere møder i netværket, der næste gang afholdes hos en af deltagerne og dermed kombineres med et virksomhedsbesøg.