Her er efterårets vigtigste datoer

Plastindustriens sekretariat er tilbage efter sommerferien, og vi ser nu frem mod de arrangementer, efteråret byder på.

Del:

I Plastindustriens sekretariat begynder vi nu at rette opmærksomheden mod efterårskalenderen og de kommende arrangementer, som vi ser frem til at afholde. Efteråret byder både på kurser, netværksdag og studietur. Sæt derfor kryds i kalenderen og husk at melde dig til.

Polyurethan grundkursus 2024

Igen i år afholdes der polyurethan grundkursus, hvor du får en grundlæggende indføring i, hvordan polyurethaner fremstilles, kemien, der ligger til grund herfor, og hvordan man kan formulere recepterne, således at man kan opnå forskellige polyurethan-produkter med vidt forskellige egenskaber og anvendelsesmuligheder.

Grundkurset afvikles den 17. og 18. september i Videnparken i Fredericia. Kurset retter sig mod personer, der allerede har en basal forståelse for fremstillingen af forskellige polyurethantyper, f.eks. nye ingeniører og teknikere i branchen.

Studietur til Hamborg med besøg hos Airbus

PUR-Sektionen inviterer til en 2-dages studietur med bus til Hamborg den 30. september til 1. oktober, med besøg hos virksomheden Chem-Trend GmbH og eksklusiv rundvisning på Tysklands største Airbus-fabrik.

Turen byder på følgende:

  • Faglig udvikling: Bliv opdateret med ny viden om kemi, teknologi, engineering og produktion.
  • Networking: Udvid dit professionelle netværk og mød ligesindede kolleger og potentielle samarbejdspartnere. 
  • Verdensklasse industri: Oplev avancerede produktionsprocesser og teknologier på nært hold hos Chem-Trend og i særdeleshed hos Airbus. 

PUR Kemidag: En dybdegående introduktion til polyuretaner

PUR-Sektionens bestyrelse og PLIXXENT er glade for at kunne invitere til en spændende og lærerig dag dedikeret til polyuretan (PUR) kemi den 29. oktober. Denne dag er designet til at give deltagerne en omfattende forståelse af PUR-materialer gennem praktiske og interaktive sessioner.

Dagen starter med en introduktion til de grundlæggende PUR råmaterialer. Dernæst dykkes der ned i “de 4 hjørner af PUR”: massiv – elastomer – stift skum – fleksibelt skum. Herefter kan du se eksempler på, hvordan man bearbejder PUR samt demonstrationer af, hvordan materialet testes.

Plastmesse & Plastic Engineering Day 2024

Plastindustrien holder Plastmesse og Plastic Engineering Day 2024 på Aarhus Universitet.

Torsdag den 31. oktober 2024 gentager Plastindustrien det kombinerede event Plastmesse & Plastic Engineering Day, denne gang på Aarhus Universitet. Her inviteres studerende til den dag, hvor de kan møde plastbranchen og få deres interesse for plast, materialer, kemi og genanvendelse vækket.

Samtidig kan medlemmer af Plastindustrien udstille på en stand og vise produkter, materialer og eventuelle karrieremuligheder frem for såvel kommende ingeniører som branchens aktører. Husk at booke en stand.

Konference: Klimadata & plast

Torsdag den 7. november byder Plastindustrien velkommen til konferencen ‘Klimadata & Plast – navigér den komplekse miljødata-jungle’ i Nyborg. Dagen vil byde på indsigt i kommende lovgivning, krav til klimaaftryk, cases fra plastbranchen og rig mulighed for netværk.

Udover netværk med gode kolleger i branchen kan du blive klogere på kommende lovgivning på området, forventninger om krav til produkters klimaaftryk og ikke mindst høre en masse spændende cases fra plastbranchen.

Netværksdagen 2024

Traditionen tro afholdes der netværksdag i plastindustrien den 21. november på Hindsgavl Slot i Middelfart. Dagen starter dagen kl. 12.00 med frokost og herefter følger det faglige program. Om aftenen er der netværksbar efterfulgt af middag og underholdning.

Netværksdagen er både for virksomhedsrepræsentanter i Plastindustriens medlemskreds såvel som øvrige danske plastvirksomheder, eksterne samarbejdspartnere og andre, der interesserer sig for, hvad der fylder i plastbranchen netop nu.

Med andre ord: Alle er velkomne, og vi håber på at se rigtig mange både nye og velkendte ansigter.