Designguiden er landet – bestil et trykt eksemplar her

For nylig lancerede Plastindustrien en designguide, som skal sikre, at endnu mere plastemballage til private forbrugere bliver genbrugt og genanvendt. Guiden er nu tilgængelig i fysisk form. Bestil et eller flere gratis eksemplarer her.

Del:

Designguide for genbrug og genanvendelse af plastemballage til de private forbrugere, som udkom digitalt for en måned siden, er netop ankommet i fysisk form.

Den fysiske guide kan bestilles gratis her på siden. Den sendes i løbet af uge 44 (næste uge).

Formålet med designguiden er at give et indblik i de overvejelser og beslutninger, der har direkte indflydelse på plastemballagens mulighed for at blive genbrugt og genanvendt. Den indeholder værdifulde råd og viden, som er relevant for hele plastemballagens værdikæde. Guiden er tiltænkt som kilde til relevant indsigt eller som et konkret redskab til at træffe beslutninger, både når det gælder genbrugelige og genanvendelige emballageløsninger.

Designguiden er den tredje i rækken og er blevet ajourført på følgende områder:

    • Afsnittet om genbrug er udvidet markant. Det er blandt andet udvidet med helt nye designkriterier og anbefalinger ligesom det indeholder nye cases fra Ellen McArthur Foundation.
    • Affaldshierakiet er udbygget med nye elementer om genbrug og differentiering i genanvendelsen, som går længere end lovgivningen.
    • Nyeste data om sortering af plastaffaldet fra Københavns Kommune er tilføjet. Bl.a. data om fordelingen af plasttyper og typer af emballage og plastprodukter i husstandsindsamlet plast.
    • Der er som vejledning udarbejdet et beslutningstræ om brugen af emballage.
    • Guiden er gennemskrevet med fokus på materialekvalitet i fødevarekontaktmateriale (food), kosmetikprodukter (near-food) og non-food produkter. Afsnittet med near-food (kosmetik) er opdateret, så det stemmer overens med den relevante lovgivning.
    • Der er foretaget en faglig justering af samtlige skemaer om materialerne PP, PE, PET og fleksible folier i forhold til den seneste teknologiske og innovative udvikling – fortsat med udgangspunkt i høj kvalitet.
    • Der er tilføjet et afsnit om piktogrammer.
    • Et overblik over den relevante lovgivning og en tidslinje over forventet, kommende lovgivning, der skal implementeres i EU.

LÆS OGSÅ: Mere plastemballage skal designes til genbrug og genanvendelse

Bestil et trykt eksemplar af designguiden