A.P. Møller Holding køber Faerch Gruppen

A.P. Møller Holding A/S, moderselskabet i A.P. Møller Gruppen, har underskrevet en aftale om at overtage Faerch A/S. Den nye ejer vil gerne bidrage til, at udviklingen af et cirkulært affaldssystem, hvor samme materiale anvendes igen og igen i en uendelig række af produktionscyklusser.

Del:

A.P. Møller Holding A/S (A.P. Møller Holding), moderselskabet i A.P. Møller Gruppen, har indgået en aftale om at overtage Faerch A/S (Faerch), fra fonde, der forvaltes af Advent International.

Faerch er en paneuropæisk producent af bæredygtig emballage til fødevareindustrien.

Virksomheden har været banebrydende og er i dag markedsleder indenfor cirkulere løsninger med produkter fremstillet af op til 100% post-forbruger genanvendt materiale, der genanvendes til ny fødevaregodkendt emballage – det vil sige en lukket produktcyklus uden spild.

Robert M. Uggla, CEO, A.P. Møller Holding, fortæller:

– I dag ender meget plast og andre former for affald i naturen, på lossepladser og i forbrændingsanlæg med vidtrækkende miljømæssige konsekvenser. Vi vil gerne bidrage til den samfundskritiske udvikling af et cirkulært affaldssystem, hvor samme materiale anvendes igen og igen i en uendelig række af produktionscyklusser. Faerch har vist, at de tilbyder en overbevisende, bæredygtig løsning, med fødevareemballage bestående af primært post-forbruger genanvendt materiale.

Jan Nielsen, Chief Investment Officer, A.P. Møller Holding, supplerer:

– Faerch er en anerkendt markedsleder inden for cirkulær fødevareemballage. De har et stærkt ledelsesteam, de bedste løsninger til kunderne og stærke operationelle kompetencer. Under A.P. Møller Holdings ejerskab vil vi støtte en acceleration af Faerchs førerposition og bl.a. øge investeringerne i flere genbrugsanlæg for at imødekomme den store efterspørgsel fra kunderne.

Nye og langsigtede muligheder for Faerch

Lars Gade Hansen, CEO, Faerch Group, siger:

– Vi er glade og stolte over at blive en del af A.P. Møller Gruppen. Vi deler værdier, og oplever fuld støtte til vores strategi om at udvikle industrien mod ægte cirkulære emballageløsninger og dermed understøtte den cirkulære økonomi. At være en del af A.P. Møller Gruppen med sin enestående familiearv, dens langsigtede investeringsperspektiv og internationale netværk kommer til at give Faerch mange fordele og muligheder.

Faerchs værdi er ansat til ca EUR 1,9 mia. i transaktionen, der er betinget af godkendelse fra relevante konkurrencemyndigheder samt gennemførelsen af Faerchs nyligt annoncerede overtagelse af Sirap fødevareemballage-virksomheden i Italien, Polen og Spanien.

LÆS OGSÅ: Evolve by Faerch vinder Plastprisen 2020