HBN-Teknik opruster med investering i fuldautomatisk 3D-scannerløsning

Det er snart et halvt år siden, at HBN-Teknik investerede stort i en ny, fuldautomatisk 3D-scannerløsning. Implementeringen er indtil videre gået problemfrit, fortæller virksomheden.

Del:

Den midtsjællandske plastvirksomhed HBN-Teknik A/S oprustede i april med et nyt slags optisk måleudstyr. Investeringen er et samarbejde mellem dem og den danske målevirksomhed Zebicon a/s, som er dansk distributør af optiske målesystemer fra GOM.

Det skriver Zebicon i en pressemeddelelse. Det nye måleudstyr, ATOS ScanBox 5120, er en fuldautomatisk 3D-scannerløsning, som kan opmåle emner på op til 2 meter og 500 kilo.

Den er dermed en opgradering fra virksomhedens hidtidige taktile måleredskaber, der manuelt opmålte emnerne.

Problemfri implementering

Der er nu gået et lille halvt år siden indføringen, som Zebicon hjalp til med. Og indtil videre har HBN-Teknik været tilfreds med samarbejdet og deres nye optiske system.

– Vi har haft god kontakt med Zebicon, både under beslutningsprocessen og ved implementeringen af det nye måleudstyr, fortæller Sebastian Wagner-Crafack, Head of R&D hos HBN Teknik.

HBN-Teknik fortæller videre, at planen med ATOS ScanBox 5120 fremover er at bruge det i produktionen til løbende kvalitetskontrol. I dag bruger man det fortrinsvis til indkøring af emner i virksomhedens udviklingsafdeling.

HBN-Teknik A/S er specialister indenfor udvikling og produktion af kompositløsninger til trailer- og lastbilsindustrien. Virksomheden blev stiftet i 1974 og har hovedsæde i Ringsted.