I vores iver efter at nedbringe mængden af plastic, skal vi ikke skabe andre problemer, som er endnu mere skadelige for klimaet

Plast i medierne
Del:

Ann Brandt er senior project manager i CSR-afdelingen hos Salling Group med klima som fokusområde. Hun fortæller, at Salling Group har et overordnet mål om at reducere mængden af plast i emballager og samtidig gradvist skifte til plasttyper, der kan genanvendes. Ann Brandt pointerer dog, at plastic ikke er et dårligt materiale. Plastic har mange fordele – særligt når det gælder fødevaresikkerhed og madspild, siger hun. -Det er typen af plastic og bortskaffelsen, som er afgørende. Plastic er godt til at sikre holdbarheden af mange fødevarer og dermed begrænse madspild. Det er ikke alle fødevarer, man kan emballere i eksempelvis pap og papir. I vores iver efter at nedbringe mængden af plastic skal vi ikke skabe andre problemer, som er endnu mere skadelige for klimaet – såsom madspild – eller forhindre fødevarerne i at kunne holde sig.

Kilde: Jyllands-Posten