Designer fremtidens bæredygtige plastprodukter

Plast i medierne
Del:

Brancheforeningen Plastindustrien og Det Kongelige akademi vil i et samarbejde komme med en række bud på, hvordan industrien kan designe med og bruge plast mere bæredygtigt i fremtiden. Hvilke potentiale har plast som materiale, og hvilke konsekvenser har samfundets måde at bruge det på i dag, og kan produkter designes og genanvendes på mere bæredygtige måder?

Dette er spørgsmål, som en gruppe studerende ved kandidatprogrammet Strategic Design and Entrepreneurship på Det Kongelige Akademi skal arbejde med i projekter i løbet af efterårssemestret. Studieforløbet er arrangeret i samarbejde med Plastindustrien. Forløbet vil tage afsæt i blandt andet plastindustriens Planetary Plastic Pavilion.

”Spørgsmål om plast og bæredygtighed er et komplekst emne, der kræver viden og brancheindsigt. Plastindustrien er eksperter på plast og på deres medlemmer, og har en klar position, som vores studerende kan spille bold op af,” siger leder kandidatprogrammet, Camilla Hedegaard Møller, og fortsætter:

”Vi skal ikke være enige, men vi skal lære af, stille spørgsmål og udfordre hinanden. Derfor er samarbejdet superspændende og værdifuldt.”.