Netværksdag med fokus på virksomhedskultur og global påvirkning
Godt 130 virksomheder, eksterne samarbejdspartnere og andre med interesse for plastbranchens udvikling var for nylig samlet i smukke og vinterlige omgivelser på Hindsgavl Slot i Middelfart til den årlige netværksdag – denne gang med gode diskussioner om virksomhedskultur og global påvirkning. Læs highlights og se billeder fra dagen her.
Efter velkomst v. Michael Beier Thomsen, næstformand i Plastindustrien og Thomas Drustrup, Plastindustriens adm. direktør, gik HR-chef i Norlys Energy Trading A/S Rikke Borup Holmgaard på scenen og gav input til, hvordan man med en sund virksomhedskultur styrker virksomhedskulturen og skaber et miljø, hvor medarbejderne har lyst til at blive – og hvor talenterne står i kø for at komme ind.
Et af budskaberne var, at vi skal blive bedre til at favne medarbejderne og den baggrund, de kommer med – ikke kun uddannelse, evner og erfaring, men også deres historie, udfordringer og omstændigheder. For når vi ser det hele menneske, så kan vi i langt højere grad forløse potentialet. Og så falder sygefraværet i øvrigt også, når medarbejderne føler sig set, hørt og forstået, pointerede Rikke Borup Holmgaard.
Efter en pause med tid til netværk fortsatte programmet med tre temaspor, der gav deltagerne mulighed for at høre om de emner, der var mest relevante for dem.
ESG-rapportering i plastindustrien
ESG-rapportering er for mange virksomheder en stor mundfuld, men kravene er kommet for at blive og inden længe bliver rapporteringen for de fleste virksomheder en afgørende konkurrenceparameter. For at lette byrden er Plastindustrien indgået i et samarbejde med DI Produktion om at udvikle et værktøj skræddersyet til plastvirksomheder, som skal hjælpe virksomheder i gang med både miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter af ESG.
Værktøjet blev præsenteret på temasporet, og det samme gjorde muligheden for at blive tilknyttet projektet og blive en del af udviklingsarbejdet. Flere virksomheder takkede ja til at deltage, og de kan nu se frem til at bidrage med viden og erfaring og samtidig sparre med eksperter og andre virksomheder om bæredygtighedsrapportering.
Der er plads til flere virksomheder i projektet, og inden længe er det muligt at tilmelde sig via Plastindustriens nyhedsbrev.
Design for Disassembly
Hvordan kan design og produktion af plastprodukter understøtte en mere cirkulær økonomi gennem “design for disassembly” og standarder, der gør produkter nemmere at genanvende? På dette temaspor blev der talt om praktiske udfordringer som adskillelse af komplekse materialer (fx vindmøller og Polykegs) og om behovet for innovation i design, der gør produkter mere holdbare og genbrugelige.
EU-lovgivning og lokale data, fx fra AffaldPlus og skoleprojekter om affaldssortering, blev brugt til at belyse udfordringer og muligheder. Der blev også drøftet eksempler fra industrien og talt om, at det er nødvendigt at tænke bæredygtighed ind i alle led – både når det gælder tandpastatuber til smørbakker.
Temasporet åbnede døren for et gensidigt samarbejde mellem industrien og uddannelsesverdenen – et samarbejde, der giver begge parter mulighed for at lære af hinanden og styrke forbindelsen mellem teori og praksis.
Fremtidens uddannelse i plastindustrien
På temasporet om fremtidens uddannelser i Plastindustrien var der fokus på udfordringerne med tiltrækning af arbejdskraft og nye elever til især plastmageruddannelsen. Adm. direktør Thomas Drustrup uddybede visionerne i Plastindustriens strategi, som netop har uddannelse og kompetenceudvikling i centrum. Peter Trillingsgaard, branchedirektør i DI Produktion, fortalte, hvordan DI arbejder med at styrke danske produktionsvirksomheders evne til at tiltrække arbejdskraft.
Nedlukningen af plastmageruddannelsen på AMU Syd i Ribe betyder, at Den Jyske Håndværkerskole i Hadsten nu er det eneste uddannelsessted for plastmagere i Danmark. Carsten Fisker, uddannelsesleder på skolen, præsenterede i den forbindelse ideen om en ny fleksibel model for uddannelsen, der kombinerer fysisk undervisning og fjernstudie, så skoleforløbet kan tilpasses både elevens og virksomhedens behov. Målet er at gøre plastmageruddannelsen mere attraktiv og tilgængelig, især i en tid hvor plastindustrien oplever øget konkurrence om de unge talenter.
Konsekvenserne af det amerikanske valg
Sidst på eftermiddagen gik økonomisk redaktør på Børsen Steen Bocian på scenen, hvorfra han dykkede ned i resultaterne fra det amerikanske præsidentvalg og kom med sit bud på, hvad valgresultatet og USA’s politiske kurs får af konsekvenser for danske virksomheder. Her var hovedpointen, at væksten er under pres, men at der ikke som sådan er en egentlig krise i sigte, og at dansk økonomi generelt står fornuftigt.
Efter det faglige program samledes deltagerne til netværksbar, underholdning og middag.
Se flere billeder fra dagen her:
Seneste nyheder
Aktuelt hos plastindustrien
4. december 2024
Plastindustrien: Forbrugerne er chanceløse på Temu
Plastindustrien er enig med Forbrugerrådet TÆNK. Det er for risikabelt for forbrugerne at handle på webshops fra lande uden for EU, eksempelvis Temu.
Læs mere
1. december 2024
Kæmpe skuffelse over manglende global aftale om plastforurening
Verden har brug for en global aftale mod plastforurening – men desværre blev de afsluttende forhandlinger om en FN-traktat i den sydkoreanske by Busan ikke afsluttet med en aftale. Det er en stor skuffelse, mener Plastindustrien.
Læs mere
25. november 2024
Netværksdag med fokus på virksomhedskultur og global påvirkning
Godt 130 virksomheder, eksterne samarbejdspartnere og andre med interesse for plastbranchens udvikling var for nylig samlet i smukke og vinterlige omgivelser på Hindsgavl Slot i Middelfart til den årlige netværksdag. Læs highlights og se billeder fra dagen her.
Læs mere