Webinarrækken om plastteknologi: Polymerkemi – forstå kemien bag plastens byggeklodser

Fredag den 20. november har Plastindustriens innovationskonsulent Rasmus Grusgaard besøg af Anders Egede Daugaard fra DTU Kemiteknik til en snak om polymerkemi og kemien bag plastens byggeklodser. Webinaret er en del af webinarrækken om plastteknologi.

Del:

‘Webinarrækken om plastteknologi’ er nået til kapitlet om polymerkemi, som er det overordnede tema i dette webinar 20. november kl. 13-14.

Polymerkemi er den underliggende videnskab om plastmaterialernes opbygning og fremstilling og er væsentlig viden for alle, der arbejder med plast eller ønsker at forstå hvordan plast er fremstillet.

Webinarrækken tager afsæt i bogen ’Plastteknologi – den danske fagbog om plast og plastproduktion’, der for nyligt udkom i en ny og 3. udgave.

Webinaret afholdes i samarbejde med IDA Polymer.

I dybden med polymerkemi

På webinaret forklares fremstilling af polymerer fra råolie eller biomasse og deres kemiske opbygning. Vi kommer omkring forskellen på monomerer, polymerer og plast og drøfter den kemiske opbygnings betydning for plastmaterialernes egenskaber.

Vi undersøger også behovet for de mange forskellige typer plast, der findes og muligheder og forhindringer for genanvendelse.

Webinaret er derfor inddelt i følgende hovedemner:

  1. Hvad er plast? Hvad er polymerer kemisk set, hvordan fremstilles de forskellige typer plast og hvordan er de forskellige?
  2. Biobaserede og bionedbrydelige polymerer. Hvad dækker begreberne over og hvordan adskiller disse typer sig fra de andre polymertyper?
  3. Termiske egenskaber for plast, termoplast, hærdeplast, krystalinitet & transparens. Hvad dækker disse begreber over og hvordan hænger plasttypernes egenskaber sammen med deres kemiske opbygning?
  4. Genanvendelse af forskellige plasttyper. Hvordan kan de forskellige polymertyper genanvendes og hvilke forhindringer er der for genanvendelse? Hvordan foregår genanvendelsen typisk?

Du skal deltage i webinaret, hvis du ønsker en dybere forståelse af plastmaterialerne og/eller har lyst til at styrke din polymerkemiske viden. Vi bestræber os på at forklare emnerne, så du kan deltage uden anden forudgående viden om emnet end basal forståelse for kemi.

Tilmelding

Webinaret er gratis og åbent for alle. Tilmelding foregår herunder.

Du kan deltage via dette link.

Tilmeld dig her

Hvornår

Startdato
20. november 2020
Slutdato
20. november 2020
Tidspunkt
13:00 - 14:00

Hvor

Sted
Online

Kontaktpersoner

Rasmus Grusgaard

Tlf.: +45 2689 3028
Mail: rg@plast.dk
Rasmus Grusgaard