Webinar om samarbejde mellem virksomheder om at uddanne lærlinge

Deltag i webinar torsdag d. 24. august kl. 14-15 om Lærlingeordningen. Tilmeldingen er gratis og primært for Plastindustriens medlemmer.

Del:

Mange plastvirksomheder har svært ved at rekruttere lærlinge, og en del har svært ved at etablere ungemiljøer på virksomhederne. Samme udfordring har den maritime branche haft, og i Nordjylland gjorde man noget ved sagen, da man for nogle år siden etablerede en Lærlingeordning, der har til formål at skaffe lærlinge til de medvirkende virksomheder. Samtidig etablerede man også dele-lærlinge, hvor flere virksomheder uddanner i fællesskab.

Lærlingeordningen er med til at skabe netværk blandt lærlinge og virksomhederne på tværs af de lokale virksomheder. Ordningen omfatter 11 virksomheder med ca. 60 lærlinge kontinuerligt i gang. Virksomhederne i ordningen har stor succes ift. tiltrækning og rekruttering, og med stort fokus på bl.a. trivsel er fastholdelsestallene bemærkelsesværdige.

Ordningen har desuden et tæt samarbejde med erhvervsskolerne med fokus på det vigtige samspil mellem lærested, lærling og erhvervsskole. Lærlingekoordinator Anette H. Sørensen driver ordningen og vil fortælle om, hvordan hun var med til at etablere Lærlingeordningen, hvordan det har udviklet sig, og hvordan den fungerer i dag.

Group HR Director Tina Donslund fra SVANEHØJ Danmark vil fortælle om, hvorfor de netop er gået med i ordningen, og hvad de får ud af det som virksomhed.

Hvis du er nysgerrig på, hvordan det går med ordningen i dag og vil høre mere om, hvad der skal til for at komme i gang, så deltag på webinaret.

Webinaret er gratis og primært for medlemmer af Plastindustrien. Øvrige interesserede er velkomne til at tage kontakt, og så vil vi vurdere, om der er plads, og det er relevant.

Fakta om Lærlingeordningen

Lærlingeordningen er et samarbejde mellem 11 virksomheder, som har ansat en fælles ressource til at tiltrække flere lærlinge, højne kvaliteten i uddannelserne, understøtte virksomhederne i håndteringen af lærlinge samt koordinere en turnusordning mellem partnerne således, at virksomhederne hjælper hinanden med at uddanne deres lærlinge bedst muligt til fremtiden.

Partnere i ordningen er: Orskov Yard A/S, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard A/S, Soft & Teknik A/S, Mariendal, Vestkajens Maskinværksted A/S, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik A/S, EnTech Marine A/S, SeaMech og Svanehøj.

Tilmeld dig webinar om Lærlingeordningen

Tilmeld dig her

Hvornår

Startdato
24. august 2023
Tidspunkt
14:00 - 15:00

Hvor

Sted
Online
By
Online

Kontaktpersoner

Jo Dietrich

Tlf.: 2489 3247
Mail: jd@plast.dk
Jo Dietrich