Webinar: Lærlinge som rollemodeller – sådan får vi flere til at blive faglærte

Lærlinge som rollemodeller i folkeskolen kan være en effektiv måde til at sikre fødekæden af fremtidens faglærte medarbejdere. På webinaret den 17. august kl. 09-10 kan du blive klogere på, hvordan lærlinge som rollemodeller kan gøre en stor forskel.

Del:

Den 17. august kl. 09-10 inviterer DI Lærepladsfællesskab til webinar om, hvordan lærlinge som rollemodeller i folkeskolen kan gøre en stor forskel for brancher, der mangler faglært arbejdskraft.

Mangel på lærlinge, for få unge, der vælger en erhvervsuddannelse og mindre ungdomsårgange. Det er en rigtigt dårlig cocktail, så vi har brug for aktiviteter, der kan skubbe flere unge i retning af det faglærte valg.

Der er altid brug for flere dygtige lærlinge, der vil være rollemodeller. Derfor er der på dette webinar fokus på, hvordan I og jeres dygtige lærling/elev kan være med til at skabe gode fortællinger om erhvervsuddannelserne i folkeskolen.

Uddannelseskonsulent i Plastindustrien Jo Dietrich siger:

– Det er utroligt vigtigt, at vi får gjort langt flere unge opmærksomme på mulighederne ved at tage en faglært uddannelse. I Plastindustrien bruger vi eksempelvis mange ressourcer på vores BlivPlastmager-kampagne, hvor vi har en række dygtige ambassadører til at promovere uddannelsen.

Erfarne rollemodeller deler ud af deres oplevelser

Erhvervsskolernes ElevOrganisation vil på webinaret fortælle om, hvordan de klæder lærlingene/eleverne på, hvad erfaringerne med rollemodelkorpset er, og hvordan I som virksomheder kan bidrage.

To erfarne rollemodeller vil fortælle om deres oplevelser. Den ene er Marie Carmel, som netop er færdiguddannet smed med EUX, og som tiltræder som svend hos Ebbes Kleinsmedie i sensommeren. Den anden er Andreas Giehl Richardy, som er i lære som karrosseritekniker hos Via Biler i Aarhus. Andreas har sin værkfører Michael Bager med.

Målgruppe og tilmelding:

Webinaret er til Jer, hvis dygtige lærlinge eller elever kan og vil udfordre uddannelsesvalget i folkeskolen. Og som kan gøre det med troværdighed og overbevisning, fordi de er stolte af deres valg og deres fag.

Tilmelding til webinaret sker via dette link, og det er gratis for alle virksomheder, som er medlem af Dansk Industri.

Hvornår

Startdato
17. august 2021
Slutdato
17. september 2021
Tidspunkt
09.00 - 10.00

Hvor

Sted
Online

Kontaktpersoner

Jo Dietrich

Tlf.: 2489 3247
Mail: jd@plast.dk
Jo Dietrich