Webinar: Genanvendt plast i praksis

Webinar - Genanvendt plast i praksis

Interessen for at fremstille produkter i genanvendt plast har aldrig været større end nu – men at producere med genanvendt plast er ikke helt det samme som at bruge ny-vare. Hvilken betydning har det i praksis? Det kan du blive klogere på i dette webinar torsdag den 15. april kl. 13-14:30.

Del:

Torsdag den 15. april kl. 13-14:30 inviterer Plastindustrien til et webinar om arbejdet med genanvendt plast – og hvordan det adskiller sig fra at arbejde med en virgin råvare.

Hvor er markedet for genanvendt plast? Hvordan karakterises og kvalitetssikres materialerne? Og hvordan opfører plasten sig i produktionen?

Det er de spørgsmål, som webinarets oplægsholdere vil dele deres perspektiver på.

Webinarets tre oplægsholdere

  • Ole Tietze, Sales & Technical Support Manager, vil fortælle om arbejdet med at standardisere genanvendt råvare i virksomheden Rondo Plast, en del af Polykemi. Ole har både erfaring med virgin og genanvendt plast og vil give sit bud på, hvordan de to markeder bevæger sig i forhold til hinanden.
  • Mogens Hinge, Lektor ved Aarhus Universitet, vil fortælle om karakterisering af plastmaterialerne, hvilket kræver en grad af polymerkemisk indsigt. Mogens’ team har arbejdet indgående med forskellige kombinationer af kemiske og fysiske analyser af plast, som blandt andet bestemmer temperatureffekter og flydeegenskaber og giver indblik i de genanvendte materialers egenskaber. På dagen demonstrerer og forklarer Mogens blandt andet spektroskopi som værktøj til karakterisering og kvalitetskontrol.
  • Mette Høilund er faglærer på AMU Syd, hvor hun har undervist 100-vis af plastmagere. Hun vil runde webinaret af med praktiske betragtninger om produktion i genanvendt plast samt nogle af de fejl og variationer, der kan opstå. Mette vil berøre nogle af de udfordringer, som produktionen med genanvendt plast giver og komme ind på, hvordan nogle problemer forebygges med modtagekontrol af råvaren, mens andre kræver anderledes tilrettelæggelse af processerne.

De kan stilles spørgsmål i chatten undervejs. Har du allerede nu et spørgsmål, som du ønsker besvaret under webinaret, kan du skrive til Rasmus Grusgaard på rg@plast.dk.

Tilmelding

Webinaret er åbent og gratis at deltage i.

LINK: Benyt dette link for at deltage (Microsoft Teams).

Tilmeld dig her

Hvornår

Startdato
15. april 2021
Slutdato
15. april 2021
Tidspunkt
13:00 - 14:30

Hvor

Sted
Online

Kontaktpersoner

Rasmus Grusgaard

Tlf.: +45 2689 3028
Mail: rg@plast.dk
Rasmus Grusgaard