Polyurethan Grundkursus 2022

Et nyt polyurethan grundkursus afvikles den 6. og 7. september i Videnparken i Fredericia. Kurset retter sig mod personer, der allerede har en basal forståelse for fremstillingen af forskellige polyurethantyper, f.eks. nye ingeniører og teknikere i jeres virksomhed.

Del:

Den 6.-7. september afholdes grundkursus i polyurethan 2022 i Videnparken Fredericia.

Kurset er det fjerde rækken af kurser, som Thomas Brønnum har kørt siden 2019 i Videnparken i Fredericia. Kurset henvender sig til  personer, der allerede har en basal forståelse af fremstillingen af forskellige polyurethantyper, f.eks. nye ingeniører og teknikere i jeres virksomhed.

På kurset vil der blive givet en grundlæggende indføring i, hvordan polyurethaner, PUR, fremstilles, hvilken kemi, der ligger til grund herfor, og hvordan forskellige måder at formulere recepterne på fører til dannelse af polyurethaner med vidt forskellige egenskaber og anvendelsesmuligheder.

For at forstå dette vil der i et betydeligt omfang blive undervist i kemien, der ligger bag fremstilling af de forskellige typer af polyurethaner. Fra fleksible til stive og fra celleplast over integralskum til helt massive typer.

Kurset omfatter følgende emner

  • De basale råvarer til fremstilling af polyurethanprodukter og kemiske reaktioner
  • Hjælpestoffernes indflydelse på produkternes egenskaber
  • Hvordan formuleres polyurethan-recepterne?
  • Teknologier, der anvendes til at producere de endelige produkter, herunder slipmidler
  • Alifatiske diisocyanater
  • Cirkulær økonomi, kvalitetskontrol, internationale standarder samt CE-mærkning

Lige som det var tilfældet sidste år medvirker der en række af de fremmeste foredragsholdere fra polyurethanbranchen: Chris Ungermand fra Huntsman Polyurethanes, Erik Larsen fra Plixxent A/S, Ralf Godbye fra Nortec-Cannon A/S, Annemette Undén, Jeannette Sund fra Chem-Trend samt Xavier Challamel fra Vencorex France.

Tilmelding

Deltagergebyret er 7.200 kr. + moms, som inkluderer skriftligt undervisningsmateriale, frokost, forfriskninger og kaffe og te på begge kursusdage.

Tilmeld dig her, hvor du også finder en komplet kursusbeskrivelse og mere praktisk information.

Hvornår

Startdato
6. september 2022
Slutdato
7. september 2022
Tidspunkt
8:30 - 16:00

Hvor

Sted
VIDENPARKEN
Adresse
Vesterballevej 5
Postnummer
7000
By
Fredericia