Polyurethan Grundkursus 2021
På dette kursus den 7.-8. september får du en grundlæggende indføring i, hvordan polyurethaner (PUR) fremstilles, hvilken kemi, der ligger til grund herfor, og hvordan forskellige måder at formulere recepterne på fører til dannelse af polyurethaner med vidt forskellige egenskaber og anvendelsesmuligheder.
Den 7. og 8. september 2021 afholder BRONNUM Consulting Engineer et Polyurethan Grundkurus i Videnparken i Fredericia.
Grundkurset blev sidst afholdt i oktober 2020, hvor 14 kursister deltog.
Kursets indhold
På kursuset vil der blive givet en grundlæggende indføring i, hvordan polyurethaner, PUR, fremstilles, hvilken kemi, der ligger til grund herfor, og hvordan forskellige måder at formulere recepterne på fører til dannelse af polyurethaner med vidt forskellige egenskaber og anvendelsesmuligheder.
For at forstå dette vil der i et betydeligt omfang blive undervist i kemien, der ligger bag fremstilling af de forskellige typer af polyurethaner, fra fleksible til stive og fra celleplast over integralskum til helt massive typer.
Kurset omfatter følgende emner:
- Polyurethanmaterialernes anvendelsesmuligheder
- De basale råvarer til fremstilling af polyurethanprodukter
- Hjælpestoffernes indflydelse på produkternes egenskaber
- Hvordan formuleres polyurethanrecepterne?
- Teknologier, der anvendes til at producere de endelige produkter
- Miljømæssige aspekter ved håndtering af diisocyanater og de andre komponenter
- Kvalitetskontrol, internationale standarder samt CE-mærkning
Lige som det var tilfældet sidste år medvirker, der en række eksterne foredragsholdere.
Det er Chris Ungermand fra Huntsman Polyurethanes, Erik Larsen fra Plixxent A/S, Ralf Godbye fra Nortec-Cannon A/S, Annemette Undén og Jeannette Sund fra Chem-Trend og endelig, eksperter fra Vencorex, hvis rejserestriktionerne tillader det.
Hvem vil have gavn af dette kursus?
Kurset retter sig mod personer, der allerede har en basal forståelse af fremstillingen af forskellige polyurethantyper, f.eks. nye ingeniører og teknikere i branchen.
Endvidere vil kurset fungere som en god overbygning for dem, der allerede har stor erfaring med andre plastmaterialer og andre polymere materialer og den kemi, der ligger til grund herfor.
Under forudsætning af at medarbejderen har en vis teknisk baggrund og forståelse, vil kurset også give god mening for kvalitetsmedarbejdere, HSE-medarbejdere og ledere og specialister inden for salg, marketing og indkøb og medarbejdere i andre roller, hvor viden om polyurethanmaterialer og forarbejdningsteknologier ville styrke kommunikationen med kollegaer, leverandører og kunder.
Praktisk information og tilmelding
Kurset finder sted i Videnpark Trekantområdet, Vesterballevej 5, 7000 Fredericia, hvor der er enestående kursusfaciliteter.
Tidspunkterne for kurset er d. 7. september kl. 08:30 til 16:00 og d. 8. september kl. 08:30 til 16:00. Kursets endelige program fremsendes senest syv dage før kursusstart.
Deltagergebyret er 7.200 kr. + moms, som inkluderer skriftligt undervisningsmateriale, frokost, forfriskninger og kaffe og te på begge kursusdage.
Hotelovernatning er ikke inkluderet i gebyret.
Yderligere information og detaljer om tilmelding findes her: Bronnum.org