Plastindustrien inviterer til konference: Plastemballage – nu og i fremtiden

Bliv opdateret på nutidens udfordringer og hør om de spændende muligheder og forventninger til fremtiden på området for genanvendelse og cirkularitet af plastemballage, når vi inviterer til minikonference d. 1. november under messen FoodTech 2022.

Del:

Den 1. november inviterer Plastindustrien til minikonferencen ‘Plastemballage – nu og i fremtiden’ i forbindelse med messen FoodTech 2022.

En række eksperter og virksomhedsrepræsentanter vil igennem oplæg stille skarpt på nutidens udfordringer med cirkularitet af plastemballager og ikke mindst muligheder, aktuel udvikling og fremtidsudsigter på området.

FoodTech-messen er Nordeuropas største fagmesse for fødevareteknologi og et centralt mødested for hele fødevare- og emballageindustrien, som præsenterer produktnyheder, inspiration, viden og gode muligheder for netværk. Messen finder sted fra den 1.-3. november 2022 i MCH Messecenter Herning. Se listen over messens udstillere her.

Program

Programmet er inddelt i tre forskellige moduler.

12:30 Ankomst og registrering
12:45 Velkomst og præsentation af dagens program
v/ Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien
12:55-13:25 MODUL 1: Producentansvar på emballage

I 2025 kommer der producentansvar på emballage. Det betyder i praksis, at de der sætter en emballage på markedet skal stå for at indsamle, sortere og genanvende den – hør mere om hvad det kommer til at betyde i dette modul.

12:55-13:25

 

 

 

Bliv opdateret på producentansvar på emballage
v/ Christina Busk, miljøpolitisk chef i PlastindustrienBliv opdateret på, hvad er op og ned i det kommende producentansvar på emballage, og hvad aftalen kommer til at betyde for de virksomheder, der bruger emballage til at fylde egne produkter i.
13:25-13:40 PAUSE
13:40-14:30 MODUL 2: Design til genanvendelse

Vores plastemballager gennemgår en stor omstilling med brug af genanvendt materiale og design til genanvendelse for øje. Hør hvordan forandringsprocessen gribes an hos henholdsvis bakke og folieproducenten – uden at gå på kompromis med fødevareholdbarhed og sikkerhed.

13:40-14:05

 

 

 

Fremtidens emballage – fra en bakkeproducents perspektiv
v/ Knud-Erik Skov-Thuesen, CEO, Owner, ST PlastEn producent af emballager til fødevarer giver sit bud på, hvilken vej udviklingen inden for plastemballager bevæger sig hen, og hvad vi kan forvente af plastemballager og deres cirkularitet i fremtiden.
14:05-14:30

 

 

 

Folier til fødevareemballage og genanvendelse
v/ Malene Villadsen, Environmental & Sustainability Manager, PolyPrintPlastfolier og laminater til fødevareemballager kan være svære at genanvende. Hør om erfaringer, udfordringer og muligheder for at designe emballager i laminater og plastfolier til genanvendelse og med fokus på kvalitet.
14:30-14:45 PAUSE
14:45-16:00 MODUL 3: Genanvendelse til fødevareemballage i høj kvalitet

Der er en øget efterspørgsel på genanvendt plast i høj kvalitet, som eksempelvis kan anvendes til nye emballager. Det kræver udvikling og samarbejde at skabe resultater i Danmark. Samtidig er lovgivningen på genanvendt plast til fødevarekontakt blevet redigeret. Hør om den seneste udvikling på området.

14:45-15:10 Genanvendt plast og fødevarekontakt – hvad er reglerne?
v/ Mette Holm, specialkonsulent i FødevarestyrelsenReguleringen af plast som fødevarekontaktmateriale er kompleks, og kravene bliver ofte ændret. Få highlights om de aktuelle regler og blive klogere på, hvad der egentlig er op og ned – særligt med fokus på brug af genanvendt plast til fødevareemballage.
15:10-15:35 Sortering af plastemballager i Danmark
v/ Christian Christiansen, Direktør, Solum A/SAffalds- og miljøvirksomheden Solum A/S har sammen med det tyske selskab PreZero indgået en aftale om at etablere et privat genanvendelsesanlæg for plastemballage i stor skala. Få en status på projektet og hør om Solum’s erfaringer med sortering af plast.
15:35-16:00 Genanvendelse af husholdningsplast til en høj kvalitet
v/ Maria Dahl, Produktudvikler, Aage Vestergaard LarsenGenanvendelsesvirksomheden Aage Vestergaard Larsen A/S laver i disse år en strategisk satsning på genanvendelse affaldsplast fra husholdninger med fokus på kvalitet, og i 2022 blev en ny produktionslinje til formålet introduceret. Hør om udfordringer, muligheder og perspektiver på fremtiden.
16:00 Tak for i dag!

Tilmelding – gratis

Det er gratis at deltage i konferencen, men det kræver, at du har en billet til FoodTech.

Indtast rabatkoden Plastindustrien2022 ved tilmelding for at få gratis adgang til messen (normalpris 100 kr.).

Tilmeld dig konferencen på FoodTech.dk.

Du kan enten tilmelde dig hele konferencen eller enkelte moduler.

Hvornår

Startdato
1. november 2022
Slutdato
1. november 2022
Tidspunkt
12:30 - 16:00

Hvor

Sted
MCH Messecenter Herning - Hal M
Adresse
Vardevej 1
Postnummer
7400
By
Herning

Kontaktpersoner

Christina Busk

Tlf.: 2949 4564
Mail: cb@plast.dk
Christina Busk