Start-up virksomheden Radisurf leder efter samarbejdspartnere inden for vedhæftning

Virksomheden Radisurf udsprang fra et forskningsprojekt på Aarhus Universitet. I samarbejde med SP Group og Grundfos blev konceptet udviklet, og i dag står Mikkel Kongsfelt, PhD i nanoscience, som CEO for start-up virksomheden, der stadig har adresse i Aarhus.

Del:

Metal og plast er normalvis ikke kompatible, men i mange industrielle sammenhænge ville en kombination af de to materialer være den optimale løsning. Radisurf har patenteret en metode til at ”lime” plast og metal sammen i produktionsprocesser. Med et under 100 nanometer tyndt vedhæftningslag kan de to materialer bindes sammen, og sammenkoblingen er af stor styrke.

Ved hjælp af en primer på metaldelen kan man i produktionsprocessen direkte støbe plasten ned på metalemnet. Sker sammenføjningen efter produktionen kan et opløsningsmiddel anvendes på plastdelen og samme effekt opnås. Teknologien forventes også at kunne bruges med teknologier som ultralydssvejsning og 3D print.

Teknologien har vist sig succesfuld i opstartsfasen, men da teknologien er baseret på en primer, kræves der forskellige primere for forskellige plasttyper.

Radisurf har indtil videre haft gode erfaringer med at sammensætte PMMA og stål samt PVDF og stål, men vil nu vende blikket mod industrien og udvide teknologien, så den også kan fungerer med de plast og metal-typer der anvendes hos virksomhederne.

-Vi er nu nået så langt, at vi leder efter flere samarbejdspartnere med interessante vedhæftningsproblematikker, som kunne være interesserede i denne teknologi. Næste skridt bliver så at få teknologien udviklet, så den fungerer med materialer og produktionsprocesser som anvendes i industrien, og i sidste ende kan blive implementeret hos virksomhederne, fortæller CEO Mikkel Kongsfelt.

Netværk skal give samarbejdspartnere

Radisurf er netop blevet medlem af Plastindustrien, da de håber på her at finde fremtidige samarbejdspartnere via de mange netværksmuligheder. Start-up virksomheden var også at finde på Plastråvaredagen, der i år fandt sted på Designskolen i Kolding:

-Vores spidskompetence er denne meget specialiserede teknologi. På Plastråvaredagen møder vi både dem, der designer fremtidige produkter, hvor plast/metal kombinationen kunne være relevant, og dem, der har virksomhederne, hvor vores teknologi i fremtiden gerne skulle være en naturlig del af produktionen, siger Mikkel KongsfeltCEO Mikkel Kongsfelt er pt. den eneste fuldtidsansatte hos Radisurf, men han forventer, at Radisurf snart kan ansætte to medarbejdere, der i dag er tilknyttet virksomheden på løs basis.