Nyt samarbejde åbner eksportdøre for danske virksomheder

Ikke-kategoriseret

Den 1. april trådte et nyt samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet i kraft. Samarbejdet omfatter en ny rådgivningsenhed, der skal hjælpe danske virksomheder med at skaffe finansiering til at realisere deres ambitioner om eksport til nye markeder. 

Del:

Af Lars Friis Farsøe.

Danske virksomheder skal klare sig endnu bedre end deres udenlandske konkurrenter i forhold til finansiering af eksport- og investeringsprojekter. Det er årsagen til, at der nu er blevet oprettet en ny rådgivningsenhed, som er en konsekvens af et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet. I praksis er det Eksport Kredit Fonden (EKF), der skal drive rådgivningsenheden. 
 

Det nye initiativ forventes især komme små- og mellemstore virksomheder til gode, da virksomhederne via rådgivningsenheden får mulighed for at indhente værdifuld viden og lokalt kendskab, som kan være adgangsgivende til finansiering af deres internationale forretninger.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Syv forskellige markeder er i fokus

Rådgivningsenheden placeres i København med medarbejdere fra både EKF og Udenrigsministeriet. Ydermere ansættes der udstationerede finansrådgivere, som specifikt har til opgave at styrke danske virksomheders eksport til de følgende syv vækstmarkeder:

Kontakt EKF for mere information:

 

De syv udvalgte markeder er:

  • Brasilien (dækkende Latinamerika)
  • Rusland (dækkende SNG landende)
  • Tyrkiet
  • Thailand (dækkende Sydøstasien)
  • Sydafrika (dækkende Kenya og Sydafrika)
  • Kina
  • Polen (dækkende Østeuropa)

Helt konkret skal rådgivningsenheden hjælpe danske virksomheder og deres udenlandske kunder med at identificere relevante finansieringsløsninger inden for eksportkredit, kreditforsikring, bistand, multilaterale kilder og garanti af investeringer. Det gælder for både private og statslige finansieringsløsninger.