Liv eller død

Ikke-kategoriseret

Kloge politikere skal forstå budskabet fra os producenter, som holder danskere i arbejde. Men vi skal også selv yde vores ved hele tiden at fokusere på produktiviteten. Den opgave slutter aldrig for det er et spørgsmål om liv eller død for produktion i Danmark.

Del:

Af Hans Ulrich, Ulfoss Plastic A/S, formand for Plastindustrien

I min velkomst til Netværksdagen fortalte jeg en lille historie fra min virksomhed i Holbæk. Her har vi to hovedafdelinger, hvor den ene blæser polyethylen film, som indgår i laminater til fødevareemballage. Den anden fremstiller rulleposer i stor stil, især de fryse – og affaldsposer, som  alle har liggende i køkkenskuffen. Rulleposerne fremstilles i enorme mængder i Kina og Fjernøsten. Den udvikling tog fart i 1990´erne. Vi besluttede først at ride med på bølgen ved at etablere en fabrik i Kina.

Men så fik jeg kolde fødder, for vi havde jo en god fabrik i Holbæk, og jeg besluttede derfor at satse kraftigt på rationalisering og automatisering. Vi satte os for at ekspandere salget og produktionsmængden uden at ansætte flere. Vi skulle arbejde ”smarter but not harder” og indtil videre med godt resultat. En stor tilfredsstillelse er det også, at mange Holbæk-familier fortsat har deres arbejde og betaler skat.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

Jeg påstår ikke, at alle kan gøre det samme. Forudsætningerne er forskellige i virksomhederne. Men jeg vil gerne inspirere til at fokusere på de effektiviseringsmuligheder, der er ved at bruge ingeniørmæssig kunst og snilde.

Omkostningsniveauet ved produktion i Danmark er højt. De alt for høje energiafgifter er blot et eksempel. Kloge politikere skal forstå budskabet fra os producenter, som holder danskere i arbejde. Men vi skal også selv yde vores ved hele tiden at fokusere på produktiviteten. Den opgave slutter aldrig for det er et spørgsmål om liv eller død for produktion i Danmark.