Ny rapport om arbejdsmiljø hos LM Wind Power

Ikke-kategoriseret

Arbejdsskadestyrelsen igangsatte sidste år en undersøgelse, efter en række medarbejdere rejste debat om LM Wind Powers arbejdsmiljø. Rapporten giver medhold til 38 af de 417, der har rejst sager, men konkluderer også at skaderne opstået hos ansatte, der startede i virksomheden tilbage i 70'erne og 80'erne, hvor kravene til arbejdsmiljøet var lavere end i dag.

Del:

Af Helle Fabiansen, miljøchef i Plastindustrien

Arbejdsskadestyrelsen har med offentliggørelsen af en ny rapport nu sat punktum i en omfattende undersøgelse af helbredet hos nuværende og tidligere medarbejdere hos LM Wind Power.

Arbejdsskadestyrelsen har i alt modtaget 417 sager, der relaterer sig til forskellige danske virksomheder. 38 sager er anerkendt, heraf 26 alene hos LM Wind Power. De sidste 12 sager vedrører medarbejdere, der har arbejdet hos andre virksomheder eller haft flere arbejdsgivere, herunder i visse sager LM Wind Power. Af de 26 LM Wind Power medarbejdere er tre medarbejdere blevet syge af at arbejde med styren, og de resterende har fået andre lidelser som astma, eksem, høretab og ledskader. Der er ingen tilfælde af kræft.

LM: Vores førsteprioritet er medarbejdernes sikkerhed

– Først og fremmest er vi kede af, at rapporten viser, at der er medarbejdere, som er blevet syge af at arbejde hos os. Vores førsteprioritet er medarbejdernes sikkerhed, og man skal ikke blive syg af at arbejde hos os. Derfor arbejder vi nu også på at sikre, at medarbejdere, som har fået tildelt kompensation, får den så hurtigt som muligt, siger Frank Virenfeldt Nielsen, Chief Technology Officer hos LM Wind Power.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

Arbejdsskadestyrelsen igangsatte undersøgelsen sidste år, efter at en række medarbejdere rejste debat om LM Wind Powers arbejdsmiljø. I samarbejde med myndighederne har LM Wind Power arbejdet for at få undersøgt anklagerne til bunds. Blandt andet oprettede virksomheden en ekstern hotline og gennemførte en oplysningskampagne, hvor virksomheden opfordrede bekymrede medarbejdere til at henvende sig.

Skaderne ligger langt tilbage

– Vores førsteprioritet er medarbejdernes sikkerhed, og man skal ikke blive syg af at arbejde hos os, siger Frank Virenfeldt Nielsen, Chief Technology Officer hos LM Wind Power.

Den nye rapport konkluderer, at mange af de medarbejdere, som er blevet syge eller har fået skader – inklusiv de tre, som er blevet syge af at arbejde med styren – startede i virksomheden i 1970’erne og 1980’erne, hvor der ikke var samme viden om de skadelige virkninger af disse stoffer som i dag. Frank Virenfeldt Nielsen understreger, at virksomheden har høje standarder for sikkerhed på arbejdspladsen og et godt arbejdsmiljø.

– Mange af de berørte medarbejdere startede hos os, da vindindustrien stadig var umoden og standarderne anderledes end i dag. Det gælder også de tre medarbejdere, der er blevet syge af arbejdet med styren. Vi har i dag helt andre og høje standarder for sikkerhed og arbejdsmiljø. Vi arbejder tæt sammen med eksterne eksperter for at sikre, at arbejdsforholdene for vores medarbejdere lever op til alle krav, at de har det rigtige beskyttelsesudstyr, og at de er uddannede til at tage de rette sikkerhedshensyn, siger Frank Virenfeldt Nielsen.

Hvis man er interesseret i at vide mere om indholdet i Arbejdsskadestyrelsens rapport eller om LM Wind Powers arbejdsmiljø, kan man gå ind på virksomhedens website om arbejdsmiljø, www.lm-arbejdsmiljoe.dk. Her kan man finde flere oplysninger om arbejdsmiljøet og alle relevante oplysninger i sagen.