Et bindeled mellem ledelse, udvikling og produktion

Ikke-kategoriseret
Del:

Af Asbjørn Lindsø, Plastindustrien
 

Jakob Lykke Jensen er underviser på plastspecialistuddannelsen. Han fortæller om meget motiverede og ambitiøse elever:

-Eleverne på uddannelsen er alle sammen personer, der gerne vil fremad – også hjemme i virksomheden. Derfor er det virkelig også en sand fornøjelse at undervise dem. De har været så motiverede. Vi har sat det faglige niveau ret højt som udgangspunkt. Det betyder, at mange har skulle knokle meget med lektierne efter undervisningen, men det har slet ikke været et problem at få dem til det.

Han ser flere muligheder for de nyuddannede plastspecialister, når de vender tilbage til virksomhederne:

– Vi vil gerne give dem værktøjerne til både at sekunne identificere et problemet og komme med et bud på, hvordan problemet så skal løses. Et andet mål er helt klart, at de skal blive bedre til at kommunikere op af i virksomheden og fungere som et bindeled mellem produktionen, udviklingsafdelingen og ledelsen. Deres funktioner vil komme til at spænde meget bredt. Det er ikke sådan, at vi arbejder hen imod, at de kun skal kunne udfylde ét bestemt job i virksomheden. Det skulle gerne være sådan, at de kan fungere i flere stillinger, forklarer han.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME###

 
Brug for større hold næste år 

12 elever startede på uddannelsen i sommer. Det næste hold skal gerne være en anelse større, siger Jakob Lykke Jensen:

– Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra de deltagende virksomheder, og flere siger, at de gerne sender endnu en plastmager af sted på det hold, der starter efter sommerferien. Vi skal dog også gerne have et par elever mere ind i forhold til, hvad vi har kørt med i år, for at økonomien hænger sammen. Derfor håber vi meget, at vi kan få nogle flere med på vognen. Også fordi vi selv synes, vi har et ret godt produkt at tilbyde, siger han.