3D print forandrer plastbranchen eller gør den? Hvilke kompetencer kræves?
Vil du vide mere om 3D print indenfor uddannelse? Hvilken viden og kompetencer kræves? Kom med på besøg med uddannelsesnetværket på IBA Nexttech i Kolding 8. maj
Et forholdsvist nyt område, inden for plastbranchens uddannelsesfelt, er 3D-print. Der er ingen tvivl om, at 3D-print allerede er i gang med at forandre branchen, og derfor er det særligt vigtigt at uddannelserne følger med. I dag bruges 3D-print inden for fx prototyping og dialog med kunder, men flere virksomheder producerer også færdige produkter med 3D-print.
Derfor har vi, sammen med Erhvervsakademiet IBA Nexttech i Kolding, sat fokus på emnet, og skolen har sammensat et spændende og aktivt program, hvor vi dels skal se deres gode faciliteter og lære om deres uddannelser, og vi kommer til at høre to interessante tekniske indlæg, der sætter fokus på, hvad der bliver en del af fremtidens uddannelser.
Netværksmødet foregår den 8. maj hos IBA Nexttech i Kolding – Trindholmsgade 4, 1 sal, 6000 Kolding.
Program
FORMIDDAG
Tjek ind og let morgenmad
Præsentation af IBA-Nexttech inkl. rundvisning
Tekniske indlæg: Reverse engineering er en proces, hvor man ved hjælp af 3D-scanning, software og 3D-print kan genskabe et produkt, som evt. er gået i stykker eller som måske ikke findes som reservedel mere.
Topologi optimering er en proces, der typisk indebærer anvendelse af matematiske og computermæssige metoder til at evaluere og ændre geometrien af et produkt eller en struktur. Det sker med henblik på at opnå bedre ydeevne eller reducere omkostningerne, et eksempel kan være vægt optimering af et produkt.
Præsentation af Professionsbachelor i Industriel 3D-print, v. Martin Møhl. https://www.iba.dk/fuldtidsuddannelser/bachelor/industriel-3d-print
Præsentation af AM moduler på Akademiuddannelsen Produktion, Produkt, Innovation, v. Kim Riis. https://www.iba.dk/efteruddannelser/akademiuddannelse-i-innovation-og-produktion
Frokost og netværk
EFTERMIDDAG
Opfølgning på input fra formiddagen: hvad er særlig bemærkelsesværdigt, og hvad kan vi tage med på plastmageruddannelsen?
Bordet rundt: Hvad rører sig i virksomhederne, og hvad er der behov for?
Kaffepause og netværk
Kort nyt fra:
- Plastindustrien om uddannelsesaktiviteter; ny fælles erhvervspraktik for folkeskolen, ny undersøgelse om behov for plastmagere i plastvirksomheder, m.m.
- Plastafdelingen på AMU Syd og DJH
- Industriens Uddannelser v/Thomas Jensen, sekretær for Udviklingsudvalget for Plast; status på GF 2 på Sjælland, ny strategi for plastmageruddannelsen, m.m.
Netværksmødet er åbent for alle uddannelsesinteresserede medlemmer og samarbejdspartnere/organisationer af Plastindustrien.
Tilmeld dig i formularen herunder.