Hver tredje plastmager bliver plastspecialist

Ikke-kategoriseret

19 nye elever er netop startet på plastspecialistuddannelsens andet hold. Seks af dem blev færdige som plastmagere sidste år, og det svarer til, at hver tredje af de nyuddannede svende går videre som plastspecialister. Det er god nyhed for branchen, mener de på Den jydske Haandværkerskole.

Del:

Af Asbjørn Lindsø, Plastindustrien
 

For mange plastmagere vil uddannelsen til plastspecialist fremover blive en naturlig 1-årig forlængelse af deres skoletid. Seks ud af de 19 nye plastspecialistelever kommer således med et helt nyt svendebrev fra plastmageruddannelsen i hånden. De seks udgør en tredjedel af sidste års færdiguddannede. Uddannelsesleder for plastafdelingen på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten Allan B. Rasmussen mener, at det er godt nyt for branchen:

-Det er klart, at overbygningen til plastspecialist ikke kan være en uddannelse for alle, men jeg tror det er meget godt ramt i forhold til branchens behov, hvis vi kan forsætte med, at ca. hver tredje plastmager tager plastspecialistdelen med.

Han uddyber:

-De kvalifikationer, som en plastspecialist får, matcher de krav, som branchen i stigende grad stiller til deres medarbejdere. Det handler bl.a. om, at de skal være klædt på til det løbende arbejde med at optimere produktionen og både være i stand til at identificere problemet og komme med et bud på, hvordan det skal løses.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME### 

Små og mellemstore virksomheder går forrest

På det nye hold plastspecialister er der en del gengangere blandt de deltagende virksomheder. Det ser Allan B. Rasmussen som et udtryk for, at dem, der var med sidste år, har været tilfredse med udbyttet. Han hæfter sig også ved, at det særligt er de små og mellemstore virksomheder, der viser interesse for uddannelsen:

-Vi vil jo gerne have fat i de større virksomheder også, men lige nu kan vi konstatere, at de små og mellemstore virksomheder, der forholdsmæssigt sender flest elever af sted. Det kan være fordi, det er lettere for en mindre virksomhed at give en konkret person mere ansvar i produktionen og gøre vedkommende til et naturligt bindeled mellem produktion, udvikling og administration. I en større virksomhed kan det måske være sværere at finde en plads til plastspecialisten mellem de mange forskellige afdelinger, siger Allan B. Rasmussen.