Første hold plastspecialister er i mål

Ikke-kategoriseret

Verdens 12 første plastspecialister har nu færdiggjort deres uddannelse. Både fra elever, skole og virksomheder har der været stor tilfredshed med udbyttet. Hos DBI Plastics ser de uddannelsen som et helt centralt element i at styrke innovationen i virksomheden.

Del:

Af Asbjørn Lindsø, Plastindustrien

12-taller til tre ud af 12 elever. Det var det fornemme resultat, da det første hold plastspecialister fra Den jydske Haandværkerskole stod med deres eksamensbevis i hånden. De høje karakterer er det synlige bevis på en uddannelse, hvor det faglige niveau fra dag et har været sat højt. Det kan Dennis Sørensen skrive under på. Han arbejder til daglig i DBI Plastics, og har været en del af det første hold specialister:

-Det er næsten overvældende hvor meget viden, jeg har fået på det år, der er gået. Der er blevet stillet store krav, og lærerne har virkelig forventet noget af os. Og det vi jo så åbenbart kunne leve op til, for de har været godt tilfredse med os, siger han.

Læs resten af nyheden under annoncen…###REKLAME### 

Tilfreds virksomhed

Også blandt de deltagende virksomheder har der været tilfredshed:

-Dybest set så er det jo fordi, vi går efter at bringe vores kompetence- og vidensniveau op overalt i virksomheden. I det konkrete tilfælde med Dennis, så får i virkeligheden en ny medarbejder med nye kompetencer, som vi kan give projektlederansvar og mulighed for at strukturere og analysere vores produktion. Det glæder vi os rigtig meget til at komme i gang med.

Det fortæller produktionschef i DBI Plastics Claus Christensen om baggrunden for, at de sendte Dennis Sørensen af sted på uddannelsen. Adm. direktør i virksomheden Hans Henningsen supplerer:

-Det vi særligt har fokus på hos os lige nu er innovation ude på gulvet og helt nede ved maskinerne. Vi har erfaring for at, der kommer langt bedre resultater ud af det, hvis innovationsprocessen foregår via dem, der er der i dagligdagen.

Han uddyber:

-Lige så snart du får motiveret den lidt mere kreative side af hjernen hos din medarbejder i produktionen, så er der ingen grænser for hvor meget, der kan komme ud af det. Det har vi set i de sidste år, når vi arbejdet med LEAN og løbende forbedringer. Og nu kommer vi så til det næste niveau. Her flyver de stegte duer ikke længere bare ind munden af sig selv. Nu skal vi skridtet dybere, og det kræver lidt mere viden og konkrete værktøjer til fx at lave data og analyse. Her kan plastspecialistuddannelsen helt oplagt hjælpe os.

Eksamensprojekt bliver anvendt i praksis

I sit eksamenprojekt har Dennis Sørensen udarbejdet en grundig analyse af virksomhedens forskellige opstillingstider. Den analyse kommer nu til at indgå i DBI Plastics fremadrettede arbejde med at optimere produktionen. Produktionschef Claus Christensen siger:

-Det er tit, at sådan nogen projekter på en uddannelse bare bliver lagt i skuffen efterfølgende, men sådan har det ikke været med det Dennis har lavet på plastspecialistuddannelsen.

-Projektet viser jo også meget konkret, hvordan vi kan bruge Dennis’ nye uddannelse i praksis. Han har nu fået nogle kompetencer til at hjælpe os med at gøre det hele lidt smartere og hurtigere.

Dennis Sørensen glæder sig til at komme i gang:

-Vi har seks forskellige opstillingstyper her hos DBI. Jeg kan på basis af min analyse nu gå ind og se på alle de forskellige dele af dem og vurdere, hvor der måske er et forbedringspotentiale. Det bliver rigtig spændende at komme i gang med.