Polyurethan Grundkursus 2023

På dette kursus får du en grundlæggende indføring i, hvordan polyurethaner, PUR, fremstilles, hvilken kemi, der ligger til grund herfor, og hvordan forskellige måder at formulere recepterne på fører til dannelse af polyurethaner med vidt forskellige egenskaber og anvendelsesmuligheder.

Del:

I år ser Thomas Bronnum frem til at præsentere to nye foredragsholdere. Miljøpolitisk chef Christina Busk fra Plastindustrien vil tale om vigtige emner som recycling og cirkulær økonomi og Rasmus Nielsen fra Dana Lim A/S vil fortælle om lime, klæbestoffer, fugemasser og hotmelts specifikt til industrielle applikationer.

Som på de tidligere fire grundkurser i perioden 2019-2022, vil fokus fortsat være på polyurethankemi, og hvordan recepter til de mange polyurethananvendelser formuleres. Og ligeledes vil der blive stillet skarpt på de forskellige teknologier, maskiner og udstyr, der anvendes til fremstilling af såvel stive som fleksible polyurethaner, fra produkter med lav densitet over integralskum til massive polyurethaner.

Også i år deltager en række eksperter udover Christina Busk og Rasmus Nielsen. Det er fra råvaresiden Erik Larsen, som er R&D Manager hos fra Plixxent A/S, og Jeannette Sund, der er ekspert i slipmidler hos Chem Trend. Fra proces- og maskinsiden deltager Ralf Godbey, som er salgsdirektør hos Nortec-Cannon A/S.

Kurset omfatter følgende emner

  • Kemiske reaktioner og matricesammensætning
  • Vigtige begreber for diisocyanater og polyoler, isocyanatforbrug og netværksparametre
  • Råvarer og polyurethankemi
  • Fremstillingsmetoder og produktionsudstyr
  • Fremstilling af fleksibelt skum, teknologier, recepter, egenskaber og anvendelser
  • Fremstilling af stift skum, teknologier, kontinuerte og diskontinuerte processer, recepter, egenskaber og anvendelser, herunder fremstilling af PIR-skum
  • Aktuelle miljødebatter i forhold til genanvendelse og cirkulær økoniomi
  • Slipmidler og lim, klæbestoffer og hot melts til industrielle anvendelser
  • Integralskum, RRIM og elastomerer
  • Internationale standarder og CE-mærkning

Kurset retter sig mod personer, der allerede har en basal forståelse af fremstillingen af forskellige polyurethantyper, f.eks. nye ingeniører og teknikere i branchen.

For-kursus i grundlæggende kemi

Kurset har været afholdt siden 2019, og under evalueringen af kurset i 2020 var der flere deltagere, der efterspurgte et for-kursus eller genopfriskningskursus i grundlæggende kemi for lettere at kunne følge med i gennemgangen af de kemiske reaktioner, råvarernes opbygning, beregninger af recepter samt polyurethanernes opbygning.

Der afholdes derfor igen i år et for-kursus i grundlæggende kemi. Dette for-kursus afholdes samme sted, nemlig i Videnparken, d. 11. september 2023. For-kurset varer 4 timer og er gratis for alle tilmeldte til Polyurethan Grundkurset.

Tilmelding

Tidspunkterne for kurset er d. 19. og 20. september 2023 fra 08:30-16:00. Kursets endelige program fremsendes senest syv dage før kursusstart.

Deltagergebyret er 7.500 kr. + moms, som inkluderer skriftligt undervisningsmateriale, frokost, forfriskninger og kaffe og te på begge kursusdage.

Tilmeld dig kurset her, hvor du ligeledes finder en detaljeret kursusbeskrivelse samt praktiske informationer.

Hvornår

Startdato
19. september 2023
Slutdato
20. september 2023

Hvor

Sted
Videnpark Trekantområdet
Adresse
Vesterballevej 5
Postnummer
7000
By
Fredericia