Damvig fremstiller 3D printede stafetter til motionsløb mod kræft

Susanne Damvig (tv.), adm. direktør i Damvig 3D Printed Solutions A/S, overrækker 16 stafetter til repræsentanter fra Stafet For Livet - et motionsløb, som sætter fokus på kampen mod kræft. Yderst til højre ses Michael Meihlen fra Damvig 3D Printed Solutions A/S.

Virksomheden Damvig 3D Printed Solutions A/S i Taastrup har netop udviklet og produceret 16 stafetter, som blev brugt under motionsløbet Stafet For Livet den 7.-8. september.

Del:

Den 7.-8. september var det første gang, at det verdensomspændende motionsløb Stafet For Livet blev afholdt i Taastrup. Den lokale virksomhed Damvig 3D Printed Solutions A/S har udviklet og produceret 16 holdstafetter, som blev brugt under 24-timers løbet.

Stafetterne skal først og fremmest minde om løbets formål; vigtigheden i at indsamle midler til kampen mod kræft gennem forskning, forebyggelse og rådgivning.

Stafetterne skal være nemme at løbe med, og derfor er de fremstillet i et både let og stærkt materiale. De vejer hver især 62 gram og er 24 cm. lange og 2,4 cm. tykke. Desuden har stafetterne fået en overflade, der illustrerer kræft molekyler foruden logoet for Kræftens Bekæmpelse.

3D print muliggør de unikke stafetter

Susanne Damvig, adm. direktør i Damvig 3D Printed Solutions A/S, fortæller, at processen med at udvikle, tilpasse og fremstille stafetterne var kort. Samtidig viser stafetterne de særlige muligheder, som teknologien 3D giver.

– Man kan hurtigt skabe helt unikke former og egenskaber. Det havde aldrig været muligt at fremstille de 16 stafetter via konventionel produktionsteknologi. Dels ville fremstillingstiden og etableringsomkostningerne være enorme. Dels ville man ikke kunne skabe det organiske udseende, vi ønskede at få frem, forklarer Susanne Damvig, adm. direktør i Damvig 3D Printed Solutions A/S.

Damvig 3D Printed Solutions er i forvejen kendt som førende inden for udvikling og fremstilling af additive manufacturing løsninger til en bred vifte af virksomheder og brancher.

Lokale repræsentanter for Stafet For Livet fik fredag den 6. september overrakt de 16 stafetter i forbindelse med et besøg hos Damvig 3D Printed Solutions.