Stort tillæg til Jyllands-Posten om den danske plastbranche

Jyllands-Posten har netop udgivet et særtillæg, der handler om den danske plastbranche. En række af Plastindustriens medlemmer medvirker, og der bliver sat fokus på temaer som genanvendelse, cirkulær økonomi, mangel på kvalificeret arbejdskraft og plast som fremtidens materiale.

Del:

Jyllands-Posten udkom den 11. september med særtillægget ‘Plast Industri’, der som navnet antyder sætter spot på den danske plastbranche.

I det 16-sider lange tillæg bliver der sat fokus på en lang række forskellige temaer og ikke mindst på danske plastvirksomheder. Blandt andet fortæller Aage Vestergaard Larsen A/S og Schoeller-Plast Enterprise A/S om deres spændende projekt med indsamling og genanvendelse af plastaffald fra husholdninger i Holbæk Kommune.

LEGO Koncernen og Fiberline Composites A/S medvirker også med historier om hhv. udviklingen af nye bæredygtige LEGO-klodser og om udfordringen med at få ingeniører med plastkompetencer.

Derudover fortæller adm. direktør i Wavin A/S og formand for Wuppi A/S Per Dollerup Mikkelsen om, hvordan det går fremad med den danske genanvendelse af hård PVC.

Plast er fremtidens materiale

Plastindustriens direktør Thomas Drustrup er også blevet interviewet til en artikel, hvor han bl.a. fremhæver, at plast er fremtidens materiale:

– Plast erstatter allerede nu mange produkter og komponenter, der før var lavet i metal, træ eller glas. Det er en trend, der vinder frem, fordi plast er et let materiale, der er stærkt og let at forme. Plast bliver eksempelvis mere udbredt i byggebranchen og transportsektoren.

Thomas Drustrup uddyber:

– I Danmark er der de seneste år sket en række ændringer i forhold til eksempelvis brandkrav, og det har åbnet op for brugen af plastprodukter til isolering. I transportsektoren ses det, at flere dele i køretøjer og fly bliver udskiftet med plast og plastkompositter. En plastkomposit er en stærk plasttype, hvor plasten er armeret, ofte med glas eller kulstof. Den kan erstatte tungere elementer, der for eksempel er lavet af stål.