TV-indslag om Bogense Plast og robotteknologi

Ikke-kategoriseret

Den fynske virksomhed Bogense Plast er langt fremme, når det gælder om investere i automatisering og robotteknologi. Ifølge virksomheden er øget brug af robotter nødvendigt for at fastholde produktionen i Danmark. Den historie har medierne i form af hhv. TV2/FYN og Robocluster.dk fået øjnene op for. 

Del:

En analyse fra virksomheden Blue Ocean Robotics konkluderer, at Region Syddanmarks produktionsvirksomheder har et vækstpotentiale på 15 millader kroner, hvis de i højere grad anvender robotter. Analysen viser også, at øget automatisering i Region Syddanmark alene kan skabe op imod 4000 nye jobs. 

En af de produktionsvirksomheder i Region Syddanmark, der allerede i dag nyder godt af robotterne, er Bogense Plast, der fremstiller højkvalitetsemner med speciale i sprøjtestøbning. Virksomheden installerede den første robot i 1994, og siden da har automatisering bl.a. været et redskab til at holde prisen nede og konkurrenceevnen oppe.

Robotter fastholder arbejdspladser

Den stykede konkurrenceevne gennem automatisering har gjort det muligt for Bogense Plast at fastholde både produktion og antallet af arbejdspladser i Danmark, og det er en historie, som TV2/FYN har fået øjnene op for.

I et nyt TV-indslag medvirker teknisk direktør i Bogense Plast Per G. Jørgensen og teamleder Jan Nielsen. Sidstnævnte ser frem til at få flere robotkolleger, og Jan Nielsen frygter heller ikke, at det vil medføre færre ansatte:

– Der skal jo altid være nogle til at sætte værktøjerne i og til at pille lidt ved maskinerne, så os slipper de nok ikke for.

Se TV2/FYN indslaget her:

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Robotter styrker produktudviklingen

Det er imidlertid ikke kun i forhold til omkostningsniveauet, at robotter indvirker positivt på virksomhedens drift. Ifølge teknisk direktør i Bogense Plast Per G. Jørgensen, så giver robotter også en stor fordel, når det kommer til produktudvikling, og det gavner også virksomheden på længere sigt.

– (..) i takt med at vi øger graden af automatisering, får vi også nye muligheder for at udvikle og producere anderledes typer produkter – fx 2- og 3-komponentstøbning-, og vi forædler vores produkter i langt højere grad en tidligere. Det betyder, at vi i dag varetager flere processer, som tidligere lå hos kunderne, men som de gerne vil af med. Forretningsmæssigt indebærer det, at vi nu har bedre og længerevarende forhold til vores kunder, fortæller Per G. Jørgensen i et interview til Robocluster.dk.

Læs det fulde interview på Robocluster.dk med Per G. Jørgensen her.