SP Group A/S køber svensk virksomhed

Ikke-kategoriseret

Det er netop blevet offentliggjort, at SP Group A/S har købt 80 % af aktierne i Bröderna Bourghardt AB i Sverige. Bröderna Bourghardt er en mindre svensk virksomhed, der både producerer Telene og PUR. Købsprisen er oplyst til at være 7 millioner svenske kroner kontant.

Del:

Den svenske virksomhed Bröderna Bourghardt er Skandinaviens ledende producent af produkter i Telene og har tillige en mindre produktion af emner i PUR. Telene er et spændende plastmateriale, der er meget slagfast og kemikalieresistent. Telene har opnået anvendelse globalt i offshore konstruktioner, vindmøller, entreprenørmaskiner, landbrugsmaskiner og den kemiske industri. 

Og det er netop svenskernes ekspertise indenfor produktion af Telene, der har fået SP Group A/S til at købe 80% af aktierne i den svenske virksomhed: 

– Vi er glade for at få mulighed for at udvide vort produktprogram med Telene produkter, som efterspørges af en række af vore eksisterende kunder, fordi Telene kan bidrage til at forbedre vore kunders produkter, så de bliver bedre og billigere. Vi ser frem til ligeledes sammen med David Bourghardt (adm. direktør og medejer) og hans dygtige team i fremtiden at betjene Bröderna Bourghardts eksisterende kunder med plastløsninger i såvel Telene som i andre plastmaterialer, udtaler Frank Gad, der er administrerende direktør i SP Group A/S.

SP Group A/S er noteret på Nasdaq OMX Copenhagen og har ca. 1.100 medarbejdere, der hjælper kunderne med at skabe løsninger i plast- og overfladebelægninger.

Læs mere under annoncen… ###REKLAME###

Uudnyttet svensk produktionskapacitet

Bröderna Bourghardt omsatte i seneste regnskabsår for ca. 20 millioner danske kroner med et resultat tæt på 0. Den svenske virksomhed havde i 2005-2007 en omsætning på ca. 60 millioner svenske kroner p.a. og har derfor en væsentligt uudnyttet produktionskapacitet. Efter planen skal Bröderna Bourghardt bidrage positivt til SP Groups indtjening i 2015 og fremefter.

Administrerende direktør Frank Gad indtræder som ny bestyrelsesformand i Bröderna Bourghardt. Administrerende direktør Torben Nielsen, Tinby A/S, og administrerende direktør Lars Bering, Gibo Plast A/S, indtræder tillige i bestyrelsen. 

LÆS OGSÅ: To plastdirektører er blandt Danmarks bedste

SP Group A/S betaler 7 millioner svenske kroner kontant for 80 % af aktierne i Bröderna Bourghardt og overtager en rentebærende gæld på ca. 5 millioner svenske kroner.

Såfremt det lykkes at øge EBITDA væsentligt, kan der blive tale om en efterbetaling (earn out) på op til 4 millioner svenske kroner i 2016. Samtidigt har SP Group A/S en option på at købe yderligere 10 % af aktierne.

Overtagelsen trådte i kraft pr. den 24. februar 2014.