Fynske isoleringskapper til Danmarks største hospitalsbyggeri

Isoleringskappe fra Tinby.

Produktionsvirksomheden Tinby A/S, der har hovedsæde i Søndersø på Nordfyn, har leveret ca. 1000 isoleringskapper i polyuretan til det nye supersygehus i Skejby ved Aarhus, der er under opførelse.

Del:

Det er fynsk-producerede polyuretankapper, der skal sikre lavt varmetab og dermed bedre varmeøkonomi i i teknikrummene på det nye supersygehus i Skejby ved Aarhus. Sygehuset, hvis officielle navn er Det Nye Universitetshospital i Aarhus, er under opførelse og ventes at stå færdigt i 2019.

Optimalt materiale til isoleringsproduktet

Henved 1000 isoleringskapper er gennem det sidste halvandet år monteret på byggepladsen, hvor Bravida Danmark er i fuld gang med installationsarbejdet.

-Det er dejligt og positivt for os, at vores isoleringskapper er blevet valgt til en opgave som denne, siger salgs- og projektchef hos Tinby A/S, Michael V. Therkelsen.

Polyuretan, der i daglig tale forkortes ’PUR’, har en praktisk lambda-værdi på mindre end 0,028 W/mK, hvilket i praksis betyder, at der er store energimængder at spare, når PUR-kapperne monteres, idet varmespildet slet og ret reduceres og varmeøkonomien dermed forbedres væsentligt.

-Derudover opnår man en behageligere arbejdstemperatur i de rum, hvor kapperne anvendes, hvilket naturligvis højner arbejdsmiljøet, forklarer Michael V. Therkelsen.

Produktion til kunder i både ind- og udland

Mens Tinby A/S i snart 45 år har været mest kendt for produktion af kundespecifikke polyuretanløsninger til fx møbelbranchen, den grafiske industri, vindmølleindustrien og medico-segmentet, så er virksomhedens egne isoleringskapper et af de produkter, der afsættes som ’hyldevarer’ fra egne fabrikker, og hvis afsætning er i vækst.

Isoleringskapperne aftages primært af danske VVS-grossister, og således er Weiss Isolering kunden bag de mange kapper til supersygehuset.

Værktøjskassen i orden

Tinby producerer isoleringskapperne i egne aluminiumsværktøjer og har et væld af forskellige forme og modeller for at kunne levere til så godt som alle typer af ventiler og armaturer. Senest har virksomheden udvidet med 40 nye forme til produktion af isoleringskapper til fjernvarmeventiler og –anlæg.

-Med dette spænd dækker vi de fleste områder og ventiltyper; og skulle der blive behov for andre eller flere, så finder vi også ud af det, siger Michael V. Therkelsen