Investering i bornholmsk plastvirksomhed skal flytte produktion hjem fra Kina

Pack Tech får i dag produceret størstedelen af virksomhedens emballageløsninger i Kina, men med en ny investering i RM Plast på Bornholm er der udsigt til, at dele af produktionen flytter hjem. Adm. direktør i Pack Tech, Christian Jensen, er meget optimistisk omkring investeringen.

Del:

I 2001 traf Pack Tech en beslutning om at flytte produktionen til Kina, men for nylig har virksomheden købt halvdelen af RM Plast i Klemensker på Bornholm for at få direkte adgang til europæisk produktionskapacitet.

På sigt er det planen, at dele af Pack Techs produktion af fx sæbedispensere skal foregå på Bornholm, men i første omgang skal RM Plast udvikles.

Det fortæller Christian Jensen, der er adm. direktør i Pack Tech:

– RM Plast er en mindre virksomhed, der har en masse know-how, men hvor der også er udviklingspotentiale. Her og nu kan vi med RM Plast lave mange teststøbninger hurtigt, da RM Plast er lokaliseret i Danmark. Over de næste tre år er det meningen at udvikle RM Plast således, at virksomheden kommer op på minimum fyrre sprøjtestøbemaskiner mod elleve maskiner i dag.

Christian Jensen uddyber:

Ejeren af RM Plast har en livslang erfaring indenfor sprøjtestøbning, og vi har de seneste år brugt ham som konsulent, når vi har stået overfor produktionstekniske udfordringer. Derfor kender vi i forvejen hinanden rigtig godt, og jeg er sikker på, at både Pack Tech og RM Plast kommer til at høste mange frugter af dette samarbejde.

Christian Jensen, Adm. direktør i Pack Tech

Målet er, at Pack Tech inden for tre til fem år skal have produktion på Bornholm, da det giver en væsentlig konkurrencemæssig fordel at kunne nedsætte produktionstiden med flere uger.

P924-Produkter
Pack Tech A/S udvikler, producerer og sælger emballageløsninger til produkter inden for segmenterne kemi, skønhed og personlig pleje.

Ikke bange for at gå egne veje

Adm. direktør i Pack Tech, Christian Jensen, er godt klar over, at virksomhedens forretningsstrategi skiller sig ud, men det er helt bevidst:

Det er ingen hemmelighed, at vi af og til vælger en offensiv og lidt utraditionel linje end andre virksomheder, men det er en del af min ledelsesfilosofi. Det er vigtigt, at man siger sin ærlige mening, og at der er plads til at lave nogle fejlskud. Vi er bestemt ikke bange for at gå vores egne veje.

Et godt eksempel er udflytningen af virksomhedens produktion til Kina, der blev mødt af en vis skepsis internt i branchen.

Christian Jensen mener imidlertid, at den beslutning har resulteret i vækst og danske arbejdspladser:

Det er min klare vurdering, at Pack Tech har fået skabt danske arbejdspladser ved at lade produktionen i Kina være en drivkraft for hele virksomheden. I Danmark har vi primært ansat designere og personer med flair for markedsføring, mens vi i Kina fx har ansat udviklingsingeniører og værktøjsmagere. Det setup har vist sig at være en god kombination, der har været med til at vende udviklingen for Pack Tech.

For adm. direktør Christian Jensen er det vigtigt, at Pack Tech også tager et socialt ansvar. Derfor har virksomheden bl.a. doneret 50.000 til Løkkefonden, der er stiftet af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).
For adm. direktør Christian Jensen er det vigtigt, at Pack Tech også tager et socialt ansvar. Derfor har virksomheden bl.a. doneret 50.000 til Løkkefonden, der er stiftet af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).