Mød de nye plastambassadører

Ikke-kategoriseret
Fire plastmagere skal – som en del af den nye Bliv Plastmager-kampagne – i den kommende tid berette om deres hverdag til unge, der overvejer en fremtid i branchen. Lær de fire plastmagere nærmere at kende her.
Del:

Af Asbjørn Lindsø.

Klaus Bjerring Olsen

Plastspecialist hos HBN Teknik. 23 år. Bor i Roskilde.

Hvad synes, du er det fedeste ved at være plastmager? 

Besøg Bliv Plastmager-kampagnen: 

 

– Jeg synes, det fedeste er de nye indkøringer med nye værktøjer helt fra bunden med fyldeskudserier, eftertrykserier, køletidsserier, forseglingserier og alt det der. Det giver en fed følelse af, at det er gjort ordentligt fra bunden, når der er lavet den helt rigtige indkøring, og det hele kører stabilt og derudaf. 

Hvorfor valgte du at blive plastmager?
– Jeg var egentlig startet på grundforløbet til elektrikeruddannelsen, men jeg kunne ikke finde en læreplads. Så havde jeg en snak med min UU-vejleder omkring plastmageruddannelsen. Det lød sgu spændende, og så har jeg bare holdt fast lige siden. Der er noget med maskiner – det kan jo godt lide. Og så sker der noget nyt hele tiden

Hvad er dine ambitioner på lidt længere sigt?
– Jeg er glad for at være, hvor jeg er nu. Der sker rigtig mange spændende ting i min virksomhed lige nu, hvor vi har gang i et stort udviklingsprojekt. Det vil jeg gerne være en del af. Men på sigt håber jeg at komme til at læse videre. Fx til ingeniør.

Læs mere under annoncen…###REKLAME###

Peter Lyager

Plastmagerlærling hos Fyns Plastindustri. Er 20 år og bor i Odense.

Hvad er det fedeste ved at være plastmager?
– Jeg kan særligt godt lide, når vi skal producere nye emner. Særligt specialemner, fx to-komponenter og sådan noget.

Hvordan fandt du ud af, at du skulle være plastmager hos Fyns Plastindustri?
– Jeg havde været fem år i virksomheden som ungarbejder først. Jeg startede med at feje og pakke kasser, men jeg var jo nysgerrig og fik langsomt lov til at være med til flere og flere ting – sætte forme op og den slags. Jeg syntes, det var vildt spændende, og så kunne jeg jo lige så godt tage en uddannelse i det også.

LÆS MERE: Ny kampagne skal skaffe skarpe hjerner til plastmager-faget

Hvad er dine ambitioner på lidt længere sigt?
– Jeg vil rigtig gerne blive hos Fyns Plastindustri. Jeg har det rigtig godt og får jo nærmest lov til alt det, jeg beder om. I den ideelle verden, så ender jeg som administrerende direktør her en dag. Det er i hvert fald det jeg allerhelst vil, og man skal jo have noget at stræbe efter.

Dennis Tim Sørensen

Plastspecialist hos DBI Plastics A/S. 26 år. Bor i Slagelse.

Hvad synes du, er det fedeste ved at være plastmager?
– Jeg kan godt, lide når jeg får muligheden for at tage ansvar og gøre en forskel. Det er fedt, når der er udfordringer. Jeg er lige nu udlånt fra produktionen til kvalitetsafdelingen, og her håber jeg meget, jeg kan gøre mig fortjent til at blive.

Hvorfor valgte du at blive plastmager?
– Jeg startede på en elektrikeruddannelse lige efter efterskole, men det gik slet ikke. Jeg faldt i søvn i timerne. Min lærer troede seriøst jeg var langt væk på stoffer, men det var jeg jo ikke. Jeg var bare slet ikke det rigtige sted. Jeg var også omkring industriteknikeruddannelsen og forskellige andre ting, før der var en studievejleder, der tog fat i mig og spurgte, om ikke jeg ville prøve at komme i praktik hos DBI i to måneder. Det blev jeg hurtigt glad for, så jeg startede på uddannelsen i Hadsten, og det var bare det helt rigtige.

Hvad er dine ambitioner på lidt længere sigt?
– Jeg vil som sagt rigtig gerne blive i kvalitetsafdelingen. Jeg er rigtig glad for de udfordringer, jeg få her lige nu.

Morten Sabroe

Netop færdiguddannet plastspecialist fra Færch Plast A/S. 27 år. Bor i Struer.

Hvad synes du, der er det bedste ved at være plastmager?
– Det har været fedt at blive en del af helt ny verden, som udenforstående ikke rigtig kan forstå. Man får lige pludselig øje på en masse nye ting i ens hverdag. Derudover sker der så meget indenfor branchen hele tiden. Der er en masse udvikling. Hos Færch har jeg f.eks. været med til at køre tests med materialer, som ingen har prøvet at køre tests med før, og køre med nye maskiner, som vi selv har fået fremstillet. Sådan noget er rigtig spændende at være med til.

Hvordan kan det være du startede hos Færch?
– Min far var reparatør hos Færch, og gennem ham fik jeg af vide, at de søgte en lærling. Den stilling søgte jeg – og jeg fik den efter at have været igennem tre samtaler.

Hvad er dine fremtidsambitioner?
– Jeg skal faktisk ud og finde mig en ny arbejdsgiver inden længe. Hos Færch er det bestemt på ledelsesplan, at man ikke beholder færdigudlærte lærlinge lige nu. Samtidig mener de, at vi har godt af at komme ud og se nogle andre virksomheder. Det giver os en bedre forudsætning for at forstå, det vi gør hos Færch, hvis vi en dag skulle komme tilbage. Men jeg mener nu også, at jeg bør stå med ret gode kort på hånden for at finde et nyt spændende sted at arbejde, så det er jeg ikke så nervøs for.